0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DNEVNIK MILANA MAČVANA: Deseta pobeda je i najslađa pobeda

Objavljeno: 02.03.15 u 22:10

Košarkaš Partizana Milan Mačvan pre nekoliko meseci pokrenuo je i svoj lični sajt putem kojeg komunicira sa svojim fanovima, a u odeljku „Dnevnik“ ljudi koji su zaduženi da prate njegove igre redovno obaveštavaju javnost o partijama koje pruža u crno-belom dresu. Evo šta piše u dnevniku nakon pobede protiv Crvene zvezde u meču 23. kola ABA lige.

Noseći tim na svojim ramenima u najtežim trenucima utakmice, nakon što je Crvena Zvezda ostvarila osam poena prednosti u prvim minutima, zatim je tu prednost smanjila na -2 od 15-17 za 10′ i nakon što je Partizan imao veoma pozitivan rezultat u drugom periodu da bi na kraju poluvremena vodio sa +5 od 38-33, Milan Mačvan je bio taj koji je omogućio da se ta promena desi.

Upravo je to bio razlog zašto je odlučio da se vrati u Beograd prošlog oktobra, da bi pomogao svom timu da prevaziđe tešku situaciju i vrati se na vrhunski nivo. Bio je to poseban napor koji je ulagao svake večeri izborivši se da poboljša situaciju na početku (pretrpevši i povrede) a zatim poveo crno-bele do 9 uzastopnih pobeda u nizu u ABA Ligi. Deseta pobeda se upravo desila večeras, a ujedno je bila i najslađa: protiv istorijskih rivala Crvene Zvezde, osvojivši derbi u Beogradu sa 77-63 da bi se osvetili za poraz od prošle nedelje u Polufinalu Kupa Radivoja Koraća, kao i za prethodnu utakmicu odigranoj u ligi.

Ovoga puta, Milan je napravio korak dalje, pomažući i pre svega predvodeći Partizan u pobedu nad Crvenom Zvezdom, kao ključni igrač u mnogim odlučujućim trenucima, kada je tim ostvario najveću prednost sa fantastičnih 21-8 u trećoj četvrtini (59-41 za 30′) do finalnog signala za kraj utakmice koji je označio pobedu na terenu, u prepunom Pioniru… Pred Novakom Đokovićem, Milan je izveo svoj ‘Gren Slem’: nakon 20 poena postignutih u prethodna dva derbija u sezoni, on je došao do „dabl-dabl“ učinka u ovom trećem, postigavši 15 poena i 10 skokova… Fantastično, Milane!

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter