0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Liverpulu derbi, Henderson copy – Kutinjo paste (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.15 u 14:51

Derbi 27. kola Premijer lige pripao je Liverpulu koji je pred svojim navijačima savladao Mančester Siti sa 2:1 i to prelepim pogocima Hendersona i Kutinja.

„Crveni“ su potpuno zasluženo trijumfovali u ovom duelu pošto su pored dva postignuta gola imali i dva poništena gola, ali oba puta se u ofsajd poziciji našao Lalana. Upravo nakon prvog gola koji nije priznat samo koji momenat kasnije Henderson je odapeo pravu strelu prema golu Harta koji je samo mogao da isprati loptu koja je završila u njegovoj mreži.

Mogao je Siti do izjednačenja i pre pogotka Džeke jer je Kun Aguero u situaciji jedan na jedan sa Minjoleom pogodio stativu. Ono što nije pošlo od noge Argentincu jeste Bosancu kojem je upravo kolega iz napada sjajno asistirao pa mu nije bilo teško da savlada golmana Liverpula.

Napadao je domaći tim konstatno od izjednačujućeg gola, blistao je Kutinjo na sredini terena, a upravo je on bio i meč viner pošto je postigao još jedan prelep gol. U 75. minutu je gotovo na identičan način kao njegov saigrača u prvom poluvremenu savladao engleskog reprezentativca i presudio Sitiju kao što je to uradio i prethodne sezone.

Od naših igrača Kolarov je solidno odradio posao svih 90 minuta, dok je Lazar Marković imao dobrih poteza, ali i loših zbog čega je zamenjen u 76. minutu kada je umesto njega u igru ušao Staridž.

Uz meč više Liverpul se sada bodovno izjednačio sa četvrtoplasiranim Arsenalom odnosno i dalje ima dva manje od Mančester Junajteda koji je na trećem mestu, dok Siti sada uz utakmicu više ostaje na pet bodova manjka u odnosu na vodeći Čelsi.



Premijer liga, 27. kolo

Rezultati:

Liverpul – Mančester Siti 2:1
(1:1)
(Henderson 11, Kutinjo 75 – Džeko 25)

15.05h Arsenal – Everton

Odigrano u subotu:

Vest Hem – Kristal Palas 1:3 (0:1)
(Valensija 76 – Marej 41, 63, Dan 51).

Barnli – Svonsi 0:1 (0:0)
(Tripijer 64ag)

Mančester junajted – Sanderlend 2:0 (0:0)
(Runi 66 pen, 84)

Njukasl – Aston Vila 1:0 (1:0)
(Sise 37)

Stouk – Hal 1:0 (0:0)
(Krauč 71)

VBA – Sautempton 1:0 (1:0)
(Beraino 2)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter