0
Lifestyle

LIFESTYLE: Zdrav doručak za sportski dan

Objavljeno: 01.03.15 u 11:21

Gotovo svaki nutricionisti slažu se u jednom: doručak je obrok koji nikako ne treba preskakati i koji će, ukoliko se na pravi način konzumira, svakom organizmu dati dovoljno energije za kvalitetan dan.

Naravno, sportisti, možda više od ostalih, imaju potrebu za kvalitetnim obrocima. Evo nekoliko predolga za zdrav, a kvalitetan, jutarjni obrok.

Smudi od citrusa i bobičastog voća

Ko kaže da zdravi doručak ne može biti u tečnom stanju, a da pritom unesemo dovoljno hranjivih materija za gotovo ceo dan? E, pa može, zato su tu šejkovi, koji rešavaju problem. Ovaj šejk je prepun karbohidrata i antioksidanata, a za dve šolje ovog lekovitog doručka u čaši potrebno vam je 1 ¼ šolje bobičastog voća, ¾ šolje manje masnog jogurta, ½ šolje soka od narandže, 2 kašike mleka, kašika klica ili celovitih žitarica, kašika meda i malo ekstrakta vanile. Sve stavite u blender i miksajte dok ne dobijete tečnu smesu.

Banane na zemičkama

To da zdravi doručak ne zahteva dugu pripremu dokaz je ovaj sendvič, koji možete pripremiti za nepunih pet minuta, a možete ga jesti i u hodu. Jednostavno na zemičku od celovitih žitarica namažite maslac od kikirikija ili badema, a na vrh stavite na kolutove narezane banane i malo meda. Ukusno brzo i zdravo. Može li bolje?

Parfe od ananasa

Parfe važi za desert, ali zašto ga ne bismo jeli za doručak? Jednostavno iseckajte kolutove ananasa iz kompota, pomešajte sa malinama i jogurtom. I to je to, piše lifepressmagazin.com.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter