2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezdi malo Amerikanci, Partizan slavio u derbiju i zauzeo treće mesto! (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.15 u 20:51

U 235. večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde pobedu je odneo crno-beli tim rezultatom 77:63 (15:17, 23:16, 21:8, 18:22). Partizan su do pobede predvodili Saša Pavlović i Milan Mačvan, čime su prestigli Cedevitu na tabeli i zauzeli treće mesto, kojim bi izbegli duele sa Crvenom zvezdom u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Utakmica je imala zanimljivu uvertiru pošto su se u prvim redovima Pionira našli najbolji srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki. Troicki je iz prvog reda vodio navijanje, pored Noleta za koga su Grobari imali jasnu poruku.

Aleksandar Pavlović ponovo je počeo veoma dobro u duelu protiv najljućeg rivala i u prvoj četvrtini je već imao dvocifren učinak, a Partizan prvi osetniju prednost – 13:8. Ipak, ponovo nije imao adekvatnu podršku saigrača, dok su na drugoj strani Vilijams i Dženkins uvek imali spreman odgovor i vodili su Zvezdu do prednosti od dva poena na kraju prve deonice.

U prethodnih nekoliko utakmica Crvene zvezde u svim takmičenjima bilo je dosta kritika na račun šuta za tri poena izabranika Dejana Radonjića. Međutim, u drugoj četvrtini nišanske sprave bile su nameštene, pre svih Markusa Vilijamsa koji je pogodio tri šuta izvan linije 6,75 i doveo crveno-bele u vođstvo od šest poena. Pratio ga je i Čarls Dženkins koji je pogodio trojku iz kontre, posle sjajne blokade Marka Tejića.

Sve je do tada ličilo na prošlonedeljno polufinale Kupa Radivoja Koraća, ali je posle mini-serije Zvezde i tajm-auta Duška Vujoševića, Partizan stegao odbranu. Pre svih na Bobanu Marjanoviću kojem nije dozvolio nijedan šut ka košu u prvih 20 minuta, a na drugoj strani probudio se Milan Mačvan.

On je povukao nekoliko uspešnih kontranapada, a nakon jednog od njih pogodio je uz faul – Pionir je eksplodirao, a Partizan ponovo poveo. Ta prednost održala se do kraja poluvremena, pa je posle 20 minuta borbe u Pioniru Partizan vodio sa 38:33.

Furiozan finiš iz prvog poluvremena Partizan je preneo i u drugo. Ređale su se trojke Pavlovića, Mačvana i Milenka Tepića, pa su crno-beli veoma brzo stigli do plus 16, a do kraja treće deonice i do 18 poena prednosti.

U prethodna dva derbija ove sezone koje je Zvezda dobijala treća četvrtina je odlučivala pobednika, a tako je bilo i ovog puta, samo što je ovog puta to bio Partizan. Razlika koju su crno-beli stekli u trećem periodu prelomila je meč, a na tribinama je slavljenička atmosfera bila u punoj jeku. Zvezda je uspevala u dva navrata da stigne do 10 poena zaostatka, ali više od toga nije mogla.

Najefikasniji košarkaš u ekipi Partizana bio je Aleksandar Pavlović sa 19 poena, Milan Mačvan je upisao 15, a Nikola Milutinov 13. Na drugoj strani, Zvezdu je vukao Čarls Dženkins koji je ubacio 20 poena, a iza njega na listi strelaca bio je Markus Vilijams sa 14 postignutih poena.

Zvezdu neće mnogo omesti ovaj poraz, s obzirom da ima obezbeđeno prvo mesto sa skorom 21-2, ali bi Partizanu ovo mogla da bude kapitalna pobeda za izbegavanje četvrte pozicije na kraju regularnog dela sezone i plej-of seriju protiv najljućeg rivala.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter