0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Budućnost čuva drugo mesto

Objavljeno: 28.02.15 u 20:54

Ljubitelji košarke u Srbiji nadali su se da bi uzdrmana Budućnost mogla da izgubi bodove i na gostovanju Solnoku, ali to se nije desilo odnosno Podgoričani su do 17. ligaške pobede došli u meču 23. kola rezultatom 81:72 (23:14, 16:19, 20:18, 22:21).

Već od prve četvrtine crnogorski šampion je nametnuo svoj ritam igre i stekao je ubedljivo vođstvo u prvoj deonici. Međutim, Solnok se nije predavao već je u drugoj deonici čak uspeo da priđe na samo tri poena zaostatka (33:36), ali je tada ponovo usledila serija Podgoričana nakon koje nije bilo povratka Mađarima.

Bivši Zvezdaši Kuk sa 20 i Savović sa 19 poena bili su najbolji u redovima pobednika, a vrlo dobru partiju pružio je i Šehović koji je dodao 16. Na drugoj strani Džons sa 18 i Milošević sa 13 postignutih poena nisu imali pravu podršku saigrača.

Budućnost sada ima čak dve pobede više od trećeplasirane Cedevite na tri kola pre kraja ligaškog dela, dok je Partizan u boljoj poziciji pošto bi sa četiri trijumfa u preostala četiri meča mogao da preuzme drugu poziciju od Podgoričana.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter