0
Ostali sportovi

IHF: Karabatić opet najbolji na svetu

Objavljeno: 26.02.15 u 17:54

Francuski reprezentativac Nikola Karabatić izabran je za najboljeg rukometaša u 2014. godini, saopštila je Međunarodna rukometna federacija (IHF). 

U glasanju su učestvovali rukometni eksperti i navijači, od 13. do 20. februara, a Karabatić je osvojio 33,7 odsto glasova.

Drugo mesto zauzeo je Danac Mikel Hansen sa 21 odsto, a treći je bio MVP sa Svetskog prvenstva u Kataru, Francuz Tijeri Omejer sa 19,5 odsto glasova.

Karabatić je drugi put u karijeri proglašen za najboljeg rukometaša sveta, a prethodno to mu je pošlo za rukom 2007. godine. On je treći rukometaš sa dve takve titule, posle Ivano Balića (2003, 2006) i Talanta Dušebajeva (1994, 1996).

Rukometaš Barselone je na početku prošle godine predvodio Francusku do titule evropskog prvaka, a ove godine do titule svetskog šampiona na turniru u Kataru.

Za najbolju rukometašicu sveta proglašena je Eduarda Amorim iz Brazila sa 35,2 odsto glasova, druga je Kristina Negu iz Rumunije s 25,8 odsto, a treća je Norvežanka Hajdi Loke sa 16,8 odsto glasova.

Amorim je jedna od najzaslužnijih za trofej evropskog šampiona Đera u prošloj godini.

hotsport.rs – Beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter