0
Evroliga

EL (TOP 16): Žalgirisova lekcija Galati, Samjuels uništio Nižnji

Objavljeno: 26.02.15 u 20:58

U prvim mečevima osmog kola Top 16 faze Evrolige Žalgiris je u Kaunasu savladao Galatasaraj 72:59, dok je Armani u Novogrodu bio bolji od Nižnjeg 85:76.

Kad je bilo to najpotrebnije litvanski tim je zaigrao najbolje i ostao u igri za plasman u četvrtfinale najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja. Presudna za trijumf Žalgirisa bila je prva četvrtina koju su zeleno-beli dobili sa 23:8. Do poluvremena Litvanci su povećali prednost na „plus 18“ – 42:24 i tako rešili pitanje pobednika.

Najefikasniji kod domaćina bio je Jankunas sa 12 poena, Ulanovas je ubacio 11, dok se Čeri zaustavio na 10 poena. Sa druge strane Guler je „upisao“ 16 poena, po 13 su ubacili Karter i Gonlum, dok su srpski internacionalci Micov i Erceg stali na po šest koševa.

Veliko iznenađenje dogodilo se u Novgorodu gde je Armani savladao Nižnji. Neverovatnu partiju pružio je Samargo Samjuels sa 36 poena, dok je Bruks ubacio 14. Sa druge strane vredan pomena bio je samo Ročesti sa 21 poenom.

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter