0
Košarka

KUP MILANA CIGE VASOJEVIĆA: Partizan protiv Radničkog, Zvezda protiv Vojvodine

Objavljeno: 25.02.15 u 20:24

U Kući košarke održan je žreb za finalni turnir Kupa Milana Cige Vasojevića koji će se do 4. do 8. marta održati u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Žrebom kojim je rukovodio tehnički koordinator turnira Boško Adžić, a kome su pomagale kadetska i juniorska reprezentativka, Nevena Vučković i Aleksandra Katanić odlučeno je da su u četvrtfinalnim duelima sastanu Partizan – Radnički (4. mart, 17.00), Vojvodina NS – Crvena zvezda (4. mart, 19:30), Šumadija – Vrbas Medela (5. mart, 17:00) i Radivoj Korać – Vršac Swisslion (5. mart, 19:30). Polufinalni dueli zakazani su za 6. mart (17:00 i 19:30). Subota 7. mart je slobodan dan na turniru, dok je finalna utakmica zakazana za 8. mart (17:00, TV prenos, Arena Sport).

Ceremoniji žreba prisustvovali su Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, potpredsednici KSS zaduženi za žensku košarku, odnosno takmičenje, Ana Joković i Dejan Tomašević, Darko Karan, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine, kao i Đorđe Korać, rođeni brat legendarnog Radivoja, po kome nosi ime branilac trofeja nacionalnog Kupa K.K “Radivoj Korać”.

– Mislim da je svima jasno da u poslednje četiri godine posvećujemo istu pažnju muškoj i ženskoj košarci. Obezbedili smo sve uslove našim košarkašicama, što one vraćaju na najbolji način dobrim rezultatima u svim kategorijama. Dokaz naše pažnje je i kandidatura za organizaciju Evropskog prvenstva 2017. godine za seniorke. Ove godine biće donešena odluka, ne znam da li ćemo pobediti, rivali su nam bogatije federacije Češke i Švedske, ali Srbija u svakom slučaju zaslužuje organizaciju nekog velikog takmičenja. Imamo želju da budemo organizatori Evropskog prvenstva za seniore jednog dana ili ako bude potrebe nekog od kontinetalnih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Riju. Što se tiče takmičenja u Kupu, imali smo nedavno praznik košarke u Nišu, a nema dileme da će tako biti za desetak dana i u Zrenjaninu, istako je Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

U ime organizatora finalnog turnira Kupa Milana Cige Vasojevića, medijima se obratio i Darko Karan, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine:

– Uveren sam da će Košarkaški savez Vojvodine i grad Zrenjanin biti dobri domaćini, da će biti što više publike, da ćemo svi uživati u dobroj košarci, rekao je Darko Karan.

Završni turnir Kupa, od sezone 2008/09 nosi ime Milana Cige Vasojevića. Do sada su trijumfovali Hemofarm tri puta, Partizan u dva navrata, dok je prošle godine do trofeja stigao Radivoj Korać.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“najnovije“ horver=“horizontalne“ ]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter