0
Evrokupovi

GAEL KLIŠI: Nezaslužen crveni karton

Objavljeno: 25.02.15 u 08:25

Fudbaleri Mančester Sitija razočarali su navijače na „Etihadu“ pošto su sinoć poraženi sa 2:1 od Barselone u okviru osmine finala Lige šampiona. Da sve bude gore po Pelegrinija, levi bek Gael Kliši zaradio je crveni karton.

Francuski internacionalac ogorčen je zbog činjenice da je zaradio isključenje i uveren je da su fudbaleri Barse pravili znatno teže prekršaje nego što je učinio on sam.

Uprkos porazu, Kliši veruje da nisu sve lađe potonule uprkos porazu i da to što je Džo Hart odbranio penal Lionelu Mesiju može da odluči na kraju ukupnog pobednika serije.

Kliši je zaradio prvi žuti karton nakon starta nad Ivanom Raketićem početkom drugog poluvremena, da bi 16 minuta kasnije oborio i Danija Alveša što je „primoralo“ sudiju da mu pokaže parni žuti karton i raniji put u svlačionicu.

– Ako se doslovno držimo knjige i pravilnika, verovatno sam zaslužio dva žuta kartona – počeo je Kliši i nastavio:

– Napravio sam dva prekršaja. Ne mogu čak ni da nazovem te prekršaje „krupnim“ prekršajima, tako da verovatno posle prvog žutog kartona, da sam napravio tri, četiri faula, okej bi bilo da sudija kaže: „druže, preterao si, napravio si pet prekršaja posle žutog kartona, dosta je bilo“. To bi bilo fer. Ali, moj prvi start posle žutog kartona bio je i crveni – ogročen je Kliši.

– Igrači Barselone su takođe pravili prekršaje. Verovatno i mnogo teže od mojih. A oni nisu dobijali ni žute kartone. Međutim, ne smem da se žalim, jer ako se striktno poštuju pravila, to jesu bila dva žuta kartona – kaže Francuz.

Luis Suarez je sa dva gola doveo Barsu u predost, a potom je Aguero smanjio u 69. minutu. Potom je imao Mesi fantastičnu šansu, ali je njegov šut sa 11 metara iz kaznenog udarca odbranio Džo Hart.

– Odbrana Džoa Harta može da se ispostavi kao ključan detalj ove serije. Neću da govorim posebno o kvalitetu Harta, pošto je on jedan od najboljih igrača u našem timu, ali upravo ovaj promašeni penal može da bude tačka nakon koje se sve preokrenulo u našu korist – nada se Kliši.

On je dodao da je svestan da neće biti lako slaviti na „Nou Kampu“ i da nema garancija za tako nešto, ali je obećao da će igrači „građana“ ostaviti poslednji atom snage na gostovanju u Španiji 18. marta.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter