0
Domaći fudbal

SLUČAJ PIŠTOLJ: FK Novi Pazar preuzeo odgovornost

Objavljeno: 24.02.15 u 16:24

Fudbalski klub Novi Pazar preuzeo je krivicu za nezapamćeni incident u kojem je jedan od navijača pretio pištoljem prvotimcu Žarku Udovičiću.

Do incidenta je došlo kada je grupa navijača nezadovoljnih zbog poraza protiv Rada minulog vikenda u Beogradu (1:0) ušla u prostorije kluba, a jedan od njih prislonio je pištolj na glavu Udovičiću, koji je na pomenutom meču, pri rezultatu 0:0 promašio penal.

– Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju i da navijači ulaze u prostorije kluba kako bi razgovarali sa igračima. Uprava je na hitnom zasedanju donela jednoglasan zaključak o velikim propustima organizacije kluba i donela niz mera kako bi poboljšala organizaciju i funkcionisanje čime se ovakve stvari ne bi dešavale u budućnosti – navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pazarci poručuju da „takozvani navijači nisu prijatelji kluba, niti grada, a ni 95 posto onih koji dolaze na Gradski stadion da gledaju fudbal.

– Oni ne predstavljaju Novi Pazar i nisu zaslužili da se o njima govori. O njima svoj sud treba da daju nadležni organi. Fudbalski klub Novi Pazar je do sada, zbog takvih, pretrpeo veliku finansijsku i materijalnu štetu koja se meri milionima – zaključuje se u saopštenju.

Udovičić, se za sada nije oglašavao, a kako je Tanjugu potvrđeno on je odmah posle incidenta, u stanju šoka, otputovao u rodno Užice gde čeka epilog neprijatne situacije. Ipak, u klubu očekuju da se vrati i nastavi da nosi dres Novog Pazara.

Ranije u toku dana incident je osudio Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, čiji je predsednik Mirko Poledica sinoć gostujući u emisiji Total soker na SOS kanalu objavio informaciju o svemu što se dešavalo u Novom Pazaru.

– Nažalost, i pored brojnih apela i upozorenja o kojima smo pričali prethodnih godina i upozoravali javnost i državne organe, kako i na koji način se vrši nasilje nad igračima, ponovo smo dobili hladan šamar. Možda je ovaj hladan šamar za mnoge iznenađenje, ali za nas koji se bavimo ovom temom nije, nikada nijedan navijač koji je vršio nasilje nad igračima nije bio procesuiran i osudjen. Igrači u Srbiji žive u strahu, uplašeni i poniženi, čekajući sledeći dan u nadi da im niko neće lupati šamare, paliti automobile, stavljati pištolje na glavu – navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Sindikata fudbalera.

Prethodno je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je da bi klub, u slučaju da se još jednom ponovi nešto slično, trebalo da prestane da postoji.

– Ja sam na indirektan način uključen u fudbalski klub jer je Novi Pazar fudbalska sredina i 95 posto navijača zaslužuje da ima klub u vrhu takmičenja. Ovo govori o dezorjentaciji kluba i o tome da ne postoji organizacija koja može da bude brana ovakvim stvarima – rekao je Ljajić gostujući na Televiziji Pink.

On je dodao da ima informaciju da su isti ti koji su napali Udovičića bili u autobusu sa igračima.

– Ovo nema opravdanje i to je poslednji signal, ako se još jednom ovako nešto ponovi to znači da klub ne treba da postoji – zaključio je Ljajić.

Policija u Novom Pazaru saopštila je da je juče dobila anonimnu prijavu i da su operativci odmah izašli na teren.

– Fudbaleri sa kojima je policija razgovarala, kao i građani rekli su da se ništa nije dogodilo na stadionu. Policija je sačinila zapisnik i predala ga javnom tužiocu – rekla je portparol l Policijske uprave Novi Pazar Bedrija Mujović Tanjugu.

Utakmica 16. kola Superlige između Rada i Novog Pazara završena je u subotu pobedom domaćina rezultatom 1:0.

hotsport.rs  Tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter