0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PAKLENI TANDEM: Kako izgleda kada se udruže dva mađioničara srpske košarke?

Objavljeno: 24.02.15 u 12:42

Aleksandar Đorđević je bio jedan od najboljih srpskih plejmejkera u istoriji naše košarke, a od kako je prošle godine seo na klupu reprezentacije Srbije, ne napušta ga misao da je u Milošu Teodosiću dobio više nego dostojnog naslednika. Njih dvojica su, jedan sa klupe, drugi sa parketa vodili nacionalni tim do najvećeg uspeha naše košarke u poslednjih 12 godina.

Srebro iz Španiji zasijalo je zlatnim sjajem, a kako i ne bi, kada su pre početka šampionata našoj selekciji davane minimalne šanse za prolaz dalje od četvrtfinala, o borbi za medalju se nije ni govorilo. Saši Đorđeviću je bio potreban komandant na terenu, pravi lider koji će zameniti tada još uvek povređenog Nenada Krstića. I pronašao ga je, tačnije, on se sam javio na raport – Miloš Teodosić.

– Davao sam mu da čita tekstove na temu šta je komadant, vođa, o donosu prema igračima, kako se postupa prema poslednjem i najboljem od njih. pričao sam šta igračima znači moja kritika, a šta kapitena i jegovog drugara. Koliko ih više boli kada ih igrač naruži. To je moj posao i kada ja kritikujem to je ok, ali kada igrač to uradi, sve to ima potpuno drugu težinu. ili obrnuto kada se hvali. Kada on kaže Štimcu da je imao odličan blok, Štimac poraste do 225 centimetara, a kada ja to kažem, on mi odgovori da zna i da je zato u reprezentaticiji – ispričao je selektor, a prenosi ‘Žurnal’.

Teova reč je imala posebnu težinu i kada se radilo o skraćivanju spiska igrača.

– Posle turnira u Francuskoj, na koji je Teodosić putovao iako je bio povređen, prišao mi je da razgovaramo. Rekao mi je da ću imati problema kada budem skraćivao spisak, jer je naveo da momci igraju dobro, uprkos tome što u ekipi osim njega nije bilo ni Krstića. Rekao sam mu da znam, ali da to nije samo moj problem, već i njegov, jer je on to napravio. Rekao sam mu da ostali momci igraju dobro zato što je on tako krenuo od prvog dana. On je lider koji je svojim primerom pokazao od početka kako i šta, a drugi to prate – rekao je Đorđević.

Najbolji primer kakav je Miloš Teodosić saigrač govori susret sa Bogdanom Bogdanovićem.

– Jednom mi je profesor Vlada Koprivica rekao da majstor uvek prepozna majstora i stavi ga pod mišku. Da je to zakon. Dolazimo mi na trening na Kopaoniku, a Teodosić i Bogdanović šutiraju trojke, takmiče se, a pre toga nikada nisu igrali zajedno. Teo je uzeo Bogdana i rekao mu: ‘Ti si taj, majstore’! Slično je meni uradio Boban Petrović kada sam sa 16 godina stigao u Partizan, a nešto kasnije sam ja zgrabio Dejana Bodirogu – objasnio je Aleksandar Đorđević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter