0
Evroliga

MOSKOVSKI DRIM TIM: Još jedan NBA igrač u Teodosićevom orkestru!

Objavljeno: 24.02.15 u 14:05

CSKA Moskva svake godine figurira za jednog od najvećih kandidata za osvajanje Evrolige, ali im godinama to ne polazi za rukom. Ipak, ove sezone igraju kao nikada do sada, a uz to su se sada dodatno pojačali sjajnim krilnim centrom, povratnikom u tim, Andrejem Kirilenkom.

Popularnom ‘AK 47’ je ovo treći put da će obući dres CSKA, prvi mandat je imao u periodu od 1998. do 2001., a zatim se 2011. vratio i zajedno sa Milošem Teodosićem vodio Moskovljane do finala Evrolige. Tada je ruski tim imao 19 poena prednosti, ali ni to nije bilo dovoljno za titulu, Jorgos Printezis im je presudio u poslednjoj sekundi utakmice.

– Drago mi je što sam ponovo u svom omiljenom klubu. Sjajno je što sam dobio takvu priliku i što sam u mogućnosti da je iskoristim. Bliži se dan mog oproštaja od profesionalnog igranja košarke, a mislim da je najbolje završiti karijeru u klubu koji voliš rekao je Andrej Kirilenko.

I predsednik kluba Andrej Valutin istakao je da je veoma uzbuđen i da nije bilo sumnje o angažovanju Kirilenka kada se pojavila ta mogućnost.

– Teško je rečima iskazati šta Kirilenko znači CSKA i ruskoj košarci i koliko interesovanja izaziva njegova pojava na svakom našem gostovanju. Verujem da naši navijači ‘gore’ od uzbuđenja – rekao je Valutin.

Andrej Kirilenko ima 34. godine i sa sobom nosi veliko iskustvo, pošto je nastupao za NBA timove Minesotu i Bruklin, a 2007. je osvojio Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Rusije. Trener tima Dimitris Itudis pozvao je na strpljenje, ali i najavio mogućnost da ‘AK 47’ pripuca već u petak u meču Evrolige protiv Fenerbahčea.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter