0
Rekreativo

REKREATIVCI I PROFESIONALCI SPREMITE SE: Stiže biciklistička ruta kroz Frušku goru i pored Dunava

Objavljeno: 23.02.15 u 12:06

Sjajna vest stiže sa sve rekreativce i profesionalce na biciklima koji bi uskoro mogli da pedalaju stazom kroz Frušku goru.

Regionalna razvojna agencija Srem je, radi unapređivanja turizma kao i podsticanja razvoja malih i srednjih preduzeća koja se naslanjaju na tu privrednu granu, uradila projekat za uspostavljanje biciklističke rute kroz Frušku goru i pored Dunava.

– Na Fruškoj gori odvijaju se različite turističke aktivnosti i turisti sa zadovoljstvom dolaze na tu planinu, ali ponuda i infrastruktura u tom delu sremskog regiona ne zadovoljavaju i možemo uz određena ulaganja da imamo daleko bolje rezultate – rekao je Tanjugu direktor te agencije Milan Mirić.

Napomenuvši da su za svoj projekat razvoja biciklističkog turizma iskoristili date okvire predviđene u Dunavskoj strategiji, Mirić je dodao da im je motiv bio i to što su „kolege sa hrvatske strane doveli svoje biciklističke rute do granice sa Srbijom“.

fruska gora 1

U okviru projekta biciklističke rute kroz Frušku goru projektovani su saobraćajna signalizacija i odmorišta za bicikliste, koja su u skladu sa odgovarajućim propisima tog Nacionalnog parka, objašnjava Mirić.

Ruta je duga ukupno 142 kilometra i protezaće se od graničnih prelaza Neština-Ilok i Šid-Tovarrnik, pa grebenom Fruške gore „Partizanskim putem“ do tačke gde se spaja sa „Evro-velo 6“ na teritoriji opštine Inđije.

Na toj biciklističkoj ruti obeleženi su ključni potencijali poput 18 fruškogorskih manastira i 15 jezera kao i ostala prirodna i kulturna bogatstva, napominje Mirić i dodaje da su u okviru tog projekta dodatno edukovani oni koji se na tom području bave nekom vrstom turizma ili proizvodnjom radi povećanja svojih prihoda. Biciklistička ruta će, kako je istakao, preko Rume, Šida i Sremske Mitrovice biti proširena i na reku Savu tako da će obuhvatiti praktično čitav Srem.

Neprocenjiv značaj za ostvarivanje tog projekta imaće uspostavljanje destinacijske menadžment strukture na prostoru Fruške gore i Dunava, jedinstvenog projekta koji je ovih dana predstavljen u Novom Sadu, kaže Mirić ističući da se tom saradnjom više opština iz regiona Srema i Bačke otvaraju bolje mogućnosti za finansiranje projekata kako u zemlji tako i iz inostranstva.

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter