0
Evroliga

ODLUČENO: Juniorska Evroliga će poneti ime Marka Ivkovića!

Objavljeno: 23.02.15 u 13:57

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom od 27. februara do 1. marta će po četvrti put uzastopno biti domaćin i organizator Evroliginog kvalifikacionog turnira za juniore. Na Zvezdinu inicijativu, koju je podržala Evroliga, ovaj turnir pod nazivom Adidas Next Generation Tournament poneće i ime Marka Ivkovića, u znak sećanja na navijača Crvene zvezde koji je u ubijen 21. novembra 2014. godine u Istanbulu pred evroligaški meč između Galatasaraja i crveno-belih.

Ovaj prestižni turnir osmu godinu za redom se održava u Beogradu, okupiće osam ekipa koje će biti podeljene u dve grupe. U grupi A takmičiće se Crvena zvezda Telekom, Mega Leks, Alba Berlin (Nemačka) i Vaerlose (Danska), dok B grupu čine: Partizan NIS, Zemun, Umana Rejer  (Italija) i Kanarija (Španija). Po propozicijama takmičenja po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće učešće u polufinalu, a pobednik ovog turnira plasiraće se na Fajnal-ejt Evrolige koji se ove godine održava u Madridu.

Utakmice će se igrati u dvoranama Basket siti i Basket lend na Čukarici, a završnog dana turnira u pauzi između duela za treće mesto i finala, kao i svake godine, održaće se veoma atraktivna takamičenja u zakucavanju i šutiranju trojki.

Treba istaći da je Crvena zvezda četiri puta uzastopno osvajala prvo mesto, a šampionski pehar nikada nije napuštao glavni grad Srbije pošto je FMP prethodno tri puta bio pobednik.

Kuriozitet je da su crveno-beli u poslednje tri godine na beogradskom turniru odigrali ukupno 15 utakmica i zabeležili isto toliko pobeda. Generacija izuzetno talentovanih Zvezdinih juniora prošle godine osvojila je i prvo mesto na Fajnal-ejtu u Milanu. Crveno-beli su bili ubedljivo najmlađi tim na tom turniru, pa će i ove godine u sastavu trenera Slobodana Klipe biti nekoliko momaka koji su se prošle sezone popeli na krov Evrope.

Pokrovitelj Adidas Next Generation tunrira – Marko Ivković je Gradski sekretarijat za sport i omladinu, a organizaciju turnira kao i svake godine pomaže i Košarkaški savez Beograda.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter