0
Lifestyle

LIFESTYLE: Kako najbolje i najbrže potrošiti kalorije?

Objavljeno: 23.02.15 u 20:48

Stiže proleće, a s njim i potreba za skidanjem viška kilograma nabijenih tokom zime – sport je uvek najbolji izbor za to.

Skidanje viška kilograma uskoro će postati prava opsesija većine ljudi, čim granu prvi prolećni zraci sunca i počne da se nosi lakša odeća, pa vam donosimo listu sportova koji će vam odlično pomoći u tome.

Biciklizam – u zavisnosti od brzine kojom vozite, možete da potrošite oko 300 do 400 kalorija u pola sata. Biciklizam je odlična kardio vežba koja jača noge.

Boks – ako ste dovoljno hrabri da zakoračite u ring, potrošićete 324 kalorije za 30 minuta. Osim toga vaša kondicija i mišićna izdržljivost iz ovog će sporta izvući najviše.

Košarka – konstantna akcija koju pruža ovaj sport znači utrošak od 288 kalorija u pola sata i neizmernu količinu zabave.

Penjanje po steni – na ovaj način u pola sata možete da potrošite 371 kaloriju, te jačate snagu, izdržljivost i fleksibilnost.

Plivanje – radi se o odličnoj vežbi za celo telo, s kojom možete da portošite 360 kalorija u 30 minuta. No, većina ljudi ne može toliko dugo da izdrži. Najbolji trening je u intervalima: plivajte dve dužine, zatim kratak odmor pa ponovite rutu.

Skvoš – osim što ćete ˝spaliti˝ 300 kalorija u kratkom roku, skvoš gradi kondiciju i mišiće, te razvija fleksibilnost.

Tenis – radi se o zabavnoj igri koja zahteva brzinu, okretnost, snagu i reflekse. Na ovaj način potrošićete između 250 i 300 kalorija u pola sata.

Trčanje – osim što vam pomaže da potrošite 450 kalorija u 30 minuta (uz određeni tempo i pređeni put) trčanje je i fantastična kardio vežba. Obucite se prikladno, nabavite dobre patike i počnite da trčite.

Veslanje – uz utrošak od 280 kalorija u 30 minuta, veslanje je odličan način da izbacite višak energije. Osim toga, jača izdržljivost i gradi mišiće ramena i ruku.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter