0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DIVAC NA PROSLAVI 105. ROĐENDANA OKS: Ponosni smo na naše nasleđe

Objavljeno: 23.02.15 u 15:17

Olimpijski komitet Srbije (OKS) obeležio je u ponedeljak 105. rođendan polaganjem lovorovog venca na spomen ploču na Hotelu Moskva, gde je 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub.

Venac su položili predsednik OKS Vlade Divac, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i Eldar Hasanov, ambasador Azerbejdžana domaćina prvih Evropskih olimpijskih igara koje će se održati ove godine.

– Danas slavimo 105. rođendan i veoma smo ponosni na naše nasleđe i na osnivače na čelu sa oficirom Svetomirom Đukićem, koji su postavili temelje olimpizma na našim prostorima – rekao je Divac.

On je naveo da srpske sportiste u predolimpijskoj godini očekuje najveći broj kvalifikacionih takmičenja za Rio i da je sasvim siguran da će tim Srbije biti brojan i jak za nastup na najvećoj smotri svetskog sporta.

– Najvažnije sportsko takmičenje ove godine, svakako su Evropske igre koje će se ovog leta održati u Bakuu. Pored toga što će Evropa prvi put u istoriji imati ovakvo takmičenje, koje će biti kvalifikaciono za čak 11 sportova koji su na programu u Riju – istakao je Divac.

Proslavljeni košarkaš veruje da sportistima neće nedostajati motiv za Evropske igre u Bakuu.

– Verujem da će to biti motiv više za naše najbolje sportiste da daju sve od sebe i upišu se u istoriji evropskog sporta kao osvajači medalja na premijernom izdanju ovog značajnog takmičenja – poručio je Divac i dodao da očekuje da će tim Srbije za Baku brojati više od 100 sportista.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter