0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MITROVIĆ: U Niš smo stigli po pehar, trijumf nad Partizanom znači dodatno

Objavljeno: 22.02.15 u 10:21

Košarkaši Crvene zvezde u subotu su rezultatom 76:67 savladali Partizan u okviru polufinala Kupa Radivoja Koraća. Kapiten crveno-belih Luka Mitrović bio je zadovoljan plasmanom u finale, ali je naglasio da se Zvezda neće zadovoljiti „izletom“ u finale već da želi pehar u svojim rukama.

– Mislim da smo bili smireni, što nam je bio jedan od ciljeva pred meč – neke situacije u napadu završavali smo pametno. U potpunosti smo kontrolisali meč, napravili smo prednost u prvom poluvremenu i do kraja je nismo ispuštali, nismo dovodili pobedu u pitanje – smatra 21-godišnji Mitrović.

– Drago mi je što je derbi protekao bez ijednog incidenta i što će se sada govoriti samo o košarci. Ovo je bio kao i svaki meč Zvezde i Partizana, pogotovo kada je veliki rezultatski značaj – sa mnogo kontakta, svaka lopta je mnogo značila – uveren je Mitrović koji je na pitanje „koliko ovakva pobeda nad večitim rivalom znači za nastavak sezone“ kazao:

– Svaka pobeda nad Partizanom ima dodatni značaj i daje dodatno samopouzdanje, ali sa njima ćemo igrati još dosta mečeva do kraja sezone. Značiće nam ovo na psihološkom planu, ali između nas nema nepoznanica i svaki meč je priča za sebe – iskren je Mitrović.

Crveno-beli sada moraju da pobede i Mega Leks u finalnom susretu koji će biti odigran od 17:00 sati ukoliko žele da odbrane titulu u Kupu:

– Komentarisali smo i u svlačionici: nismo došli ovde da pobedimo Partizan, nego da osvojimo Kup. Poznato je da je Mega ekipa koja nam malo ne leži utakmice sa njima su uvek neizvesne, imaju nezgodan stil igre, tako da neće biti lako. Oni će biti motivisani i rasterećeni, a mi moramo da ponovimo igru iz meča sa Partizanom. Ako nametnemo svoj tempo, mislim da možemo da pobedimo – podvukao je Mitrović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter