in ,

ŽETVA MEDALJA NA BALKANSKIM IGRAMA: Kolašinac osvojio novo zlato za srpsku atletiku

Balkanske atletske igre u dvorani ove godine održane su u Evropskom gradu kulture – Istanbulu, a za nas najvažnija vest je da je zlatnu medalju u bacanju kugle osvojio Asmir Kolašinac.

On je hicem od 20.61 metar još jednom potvrdio odličnu formu.

– Zadovoljan sam, ovo sam i očekivao. Nisam hteo više da bacam, nestrpljvo čekam Evopsko u Pragu, rekao je Kolašinac koji je nedavno popravio državni rekord na 20,81.

Boje naše reprezentacije na ovom takmičenju branilo je 12 atletičara. Prva na stazi današnjeg dana bila je Tamara Salaški, učesnica Evropskog prvenstva u Cirihu na 400 metara. Tamara je uspela da obori normu za EP u dvorani koje će se održati u Pragu, rezultatom 54.03, i osvojila srebrnu medalju na ovom takmičenju.

Još jednu medalju bronzanog sjaja osvojio je Miloš Raović, takođe na 400 metara, rezultatom 48.06. Amela Terzić nažalost zbog povrede nije uspela da se plasira među prve tri takmičarke, tako je svoju trku na 3000 metara završila na četvrtom mestu sa 9:19.

– Krenula sam jako trku, ali sam pravila neke greške koje su me dovele do četvrtog mesta. Pored toga imala sam otok na nozi, koji mi je još više otežao trčanje“, rekla je Amela nakon trke.

Jasmin Ljajić osvojio je drugu bronzanu medalju za Srbiju na 3000 metara. Postavio je novi lični rekord u dvorani koji sada iznosi 8 minuta i 16 sekundi, a stotinke su odlučivale na koje će se mesto plasirati.

Srebrna medalja pripala je našoj zemlji i u skoku udalj. Lazar Anić skočio je 7.55 m, što je bilo dovoljno za drugo mesto. Nemanja Cerovac odustao je od svoje trke na 3000 metara. Milana Tirnanić u svojoj grupi na 60 metara zauzela je prvo mesto rezultatom 7.43, a Ivana Petković je u svojoj grupi bila treća na 60m prepone sa 8.79.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PODIGAO DELIJE NA NOGE: Dangubić ponovo leti! (VIDEO)

KUP SRBIJE(Ž): TENT prvi put u finalu