0
Domaći fudbal

UGLJANIN POZIVA NATO, FK NOVI PAZAR FIFA: Pazarci besni zbog transparenata i skandiranja na Banjici

Objavljeno: 21.02.15 u 21:02

Fudbalski klub Novi Pazar izdao je saopštenje povodom dešavanja na današnjoj utakmici 16. kola Jelen Supelige u kojoj je tim iz Raške oblasti poražen na Banjici od Rada sa 1:0. Naime, navijači domaće ekipe su razvili transparente „Biće rata“ i „Srbija Srbima“, a paljene su i zastave Turske i Albanije.

– Očekujemo hitnu reakciju FSS, Disciplinske komisije i svih organa koji vode fudbal u Srbiji, nakon današnjeg trasparenta BIĆE RATA, koji su istakli navijači Rada. Sudija na meču i delegat morali su da zaustave susret zbog toga ili možda nije strašno kada neko poziva na rat, skandira nacionalisticke parole i pali zastave? Da se ovo desilo u Novom Pazaru verovatno bi se do sada proglasila vanredna situacija. Očigledno je da, kad je u pitanju Novi Pazar, aršini su sasvim drugačiji i sve je strašno kad mi nešto uradimo i sasvim je normalno da budemo kažnjeni pola prvenstva bez publike. Ako se Savez ogluši na ovaj alarmantan transparent i ne izrekne disciplinske mere, obratićemo se organima FIFA, zaključuje se u saopštenju za javnost FK Novi Pazar.

Reakcija čelnika Novog Pazara je potpuno opravdana, ali čini se i malo ishitrena jer nemoguće je istog dana reagovati odnosno „disciplinci“ FSS verovatno će zasedati povodom ovih dešavanja i tek tada izreći sankcije klubu sa Banjice.

Podsećamo da je u petak jedan od lokalnih političara i bivši ministar u nekoliko vlada Srbije Sulejman Uljanin državu u kojoj živi nazvao šovinističkom tvorevinom i tom prilikom je pozvao NNATO da reaguje ukoliko se nešto uskoro ne promeni.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter