1
Košarka

FOTO: STARSPORT

KRK: Partizan je ceo meč jurio zaostatak, ali nije uspeo – Zvezda je u finalu! (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.15 u 23:08

Drugi finalista Kupa Radivoja Koraća je Crvena zvezda, pošto je u polufinalu savladala Partizan sa 76:67 (26:18, 17:16, 13:16, 20:17), tako da ćemo u nedelju od 17 časova gledati reprizu prošlogodišnjeg finala između Crvene zvezde i Mega Leksa. Prevagu su doneli skokovi i bolje izvođenje slobodnih bacanja Zvezde koji su sa linije penala promašili samo jedan šut, a Partizan čak 14. Milan Mačvan je bio najefikasniji sa 20 poena, ali je meč viner bio Jaka Blažić koji je predvodio Zvezdu do finala sa 15 poena.

Duško Vujošević je počeo sa Božom Đumićem na centarskoj poziciji, sa namerom da prvu ‘peticu’ Nikolu Milutinova sačuva brzog ulaska u problem sa ličnim greškama. Posle šest uvodnih minuta u kojima su Saša Pavlović na jednoj, a Markus Vilijams na drugoj strani predvodili dva tima, Crvena zvezda je serijom 12:2 stigla do prve osetnije prednosti, pa je posle 10 minuta igre rezultat bio 26:18. U tom periodu igre Nemanja Dangubić je zakucanjem, a Nikola Kalinić trojkom podizao atmosferu na crveno-beloj strani hale Čair.

https://www.youtube.com/watch?v=B6jFbXDlBdA

Veliki problem za Partizan bile su brze tri lične greške koje je imao Saša Pavlović, pa je veći deo druge deonice morao da provede na klupi. Niko nije uspevao da ga zameni u napadu, nizali su se promašaji, a drugoj strani Lazić i Blažič su održavali dvocifreno vođstvo. U tome im je mnogo pomagao jako loš šut crno-belih za tri poena (0/6 za tri), sve do poslednje sekunde prvog poluvremena kada je, a ko drugi, Saša Pavlović postigao svoj 13. poen i ostavio Partizan u igri.

Drugo poluvreme počelo je mini serijom Partizana, Mačvan sa pet vezanih poena i Murić pogotkom sa poludistance su primorali Dejana Radonjića da zatraži tajm-aut, a razliku spustili na samo minus četiri (41:45). Crvena zvezda i posle toga je dugo bila bez poena, ali Partizan na drugoj strani nije uspeo da kazni taj prazan hod rivala, pošto nije realizovao čak pet napada za redom.

To je iskoristila Zvezda i ponovo se odlepila na dvocifrenu razliku, a do četvrte lične greške došao je Nikola Milutinov. Ipak, na krilima Milana Mačvana, koji je postigao 11 poena u četvrtoj četvrtini i veoma važnu trojku sa zvukom sirene na isteku tog perioda za 56:50.

Nikako Partizan nije uspevao da se potpuno približi večitom rivalu, a najviše zahvaljujući dobrom skoku Crvene zvezde u napadu i osvajanju ničijih lopti. Tu je najviše prednjačio Jaka Blažič koji se osim angažovanjem u odbrani istakao i u napadu trojkom, asistencijom i prodorima kojom je čuvao i sačuvao visoku prednost crveno-belih. Krajnji rezultat bio je 76:67 u korist Crvene zvezde, a što je interesantno, to je identičan rezultat onom iz prvog duela ova dva tima u sezoni.

Još jedan pokazatelj zbog čega je Crvena zvezda pobedila večeras jeste i šut sa linije penala, dok je Partizan šutirao 17/31, branioci titule u Kupu su slobodna bacanja izvodili neverovatnih 25/26, a jedini promašaj bio je Markusa Vilijamsa tek na dva minuta pre kraja. Upravo to je bila razlika koja je na kraju iznosila u korist Zvezde.

Najefikasniji pojedinac na ovom meču bio je Milan Mačvan sa 20 poena, koji je zamenio Pavlovića u poenterskom učinku u drugom poluvremeni, ali nije imao adekvatnu podršku od strane drugih saigrača. U pobedničkom taboru najbolji je bio Jaka Blažič, iks faktor na ovom meču, sa 15 poena, a poeni su pravilo bili raspoređeni i među ostalim igračima. Nikola Kalinić je imao 11, Marjanović 10, a Vilijams i Mitrović su ubacili po devet poena.

Repriza prošlogodišnjeg finala između Mega Leksa i Crvene zvezde igra se u nedelju od 17 časova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter