0
Evrokupovi

POL SKOLS: Mesi je fudbalski genije

Objavljeno: 20.02.15 u 11:51

Bivši fudbaler Mančester junajteda i živa legenda tog kluba, Pol Skols uveren je da je argentinski superstar iz ekipe Barselone, Lionel Mesi, fudbalski genijalac.

Skols je, kao što je poznato, po okončanju profesionalne karijere, odlučio da se oproba u novinarstvu, a svoj stav o sjajnom fudbaleru katalonskog giganta napisao je u svojoj kolumni za list „Independent“.

Bivši as Junajteda se prisetio četiri duela koja je tokom igračke karijere odigrao protiv Barselone u kojoj je nastupa Mesi, naglasivši da ne štedeći superlative na račun napadača Barse. Najpre je Skols počeo osvrćući se na sezonu u Ligi šampiona kada je Mančester Junajted eliminisao Barsu u polufinalu,2007/08. godine.

– Nikada neću zaboraviti taj trenutak. Prošao je pored mene, ja sam izbacio nogu, a Lionel Mesi je pao. To je bilo na Old Trafordu 2008. u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Barselone, a mi smo vodili sa 1:0. Kada se setim naše pobede protiv Barselone na toj utakmici, koja je bila deo druge titule u Ligi šampiona u Fergusonovoj eri, uvek se setim tog starta.Da, postigao sam jedini gol u tom dvomeču i to je bio jedan od mojih boljih golova. Ali nikada neću zaboraviti tih nekoliko sekundi kada me je najbolji fudbaler sveta nasamario nateravši me da napravim faul, a ja sam čekao da se ceo svet sruši – naglašava Skols i nastavlja:

– To je trebalo da bude penal za Barselonu, a gol u gostima bi značio da oni idu dalje. Ali, sudija iz nekog razloga nije pokazao na belu tačku, utakmica je nastavljena, a Mesi nije pravio veliku frku zbgo toga. Osetio sam veliko olakšanje i onda sam se vratio u meč – kazao je Skols i potom se osvrnuo na to što se Barsa revanširala njegovom timu 2009. i 2011. godine kada je eliminisala Junajted:

– On je na kraju dobio osvetu. Igrao sam protiv Mesija četiri puta u karijeri, dva puta te 2008. godine i u finalima Lige šampiona 2009. i 2011. godine kada nas je Barselona lako pobedila. Mesi se vraća u Mančester sledeće nedelje, igraće protiv Sitija u osmini finala Lige šampiona i mogu da kažem da nikada nije loš dan kada možete na delu da vidite jednog od najboljih fudbalera koji je ikada obuo kopačke – kaže Skols i nastavlja:

– Mnogo superlativa je u prošlosti opisivalo Mesijevu karijeru, i to se s razlogom nastavlja. To su neke male stvari koje naučite kada igrate protiv njega, a koje ne vidite na televiziji. Pre svega, on nikada ne priča na terenu. U stvari, mislim da ga nikada nisam čuo da izgovara bilo šta. Druga stvar, ne možete da verujete koliko je on snažan za tako niskog čoveka. Nije me sramota da priznam da sam u mečevima protiv Barselone proveo vreme nadajući se da će biti daleko od mene – uveren je Skols.

– Neuhvatljiv je reč koja mi prvo padne na pamet kada pomislim na Mesijev stil igre. Mislite da ga motrite i onda dok trepnete, on je nestao, i onda se pojavi u nekom drugom vremenu sa loptom. Kada pokušate da mu se suprotstavite i uklizate mu, jednostavno znate da će vam pobeći sa loptom. Teško je ostati pored njega – dodaje legenda Junajteda.

– On izbegava velike radosti, ali i veliku tugu. Retko kada ćete ga videti da previše slavi postignuti gol, isto tako ćete ga retko videti da je utučen. To je kvalitet koji sam, ja mislim, imao i ja dok sam igrao. Igra se toliko brzo menja i mentalno morate biti u stanju da se izborite sa izazovima. Junajted nikada nije odigrao tako koncentrisano kao protiv Barselone na Old Trafordu. U svakoj sekundi smo morali da budemo oprezni. Celu nedelju smo radili sa Ser Aleksom na tome. Znali smo tačno šta treba da radimo u svakom trenutku. I onda smo to morali da sprovedemo u delo na dve utakmice – prisetio se Skols.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter