0
Košarka

NBA: Vestbruk srušio Dalas, Klipersi bolji od Sparsa

Objavljeno: 20.02.15 u 08:27

Nakon Ol-star pauze, NBA liga se vraća na uobičajeni kolosek. Noćas su se na repertoaru našle dve utakmice.

U prvoj, ekipa Oklhome Siti Tander lako je savladala Dalas Maverikse za koje nije igrao nedavno pridruženi član, Amare Stomdejar.

Bez dileme, ono što može da obraduje trenera Oklahome Skota Bruksa jeste rola sjajnog MVP-ija nedavnog Ol-star meča, Rasela Vestbruka, koji je upisao dabl-dabl sa 34 poena i 10 asistencija.

Međutim, ono što može da zabrine šefa struke Tandera, jeste to što je Kevin Durant postigao samo 12 poena, a uz to se žalio na bolove u kolenu, te je dva puta menjao patiku na meču žaleći se na bolove u nozi.

Uprkos obnovljenoj povredi, on je meč završio na terenu, a njegovu poentersku rupu popunio je Serž Ibaka sa 21 košem i rekordom karijere od 22 skoka. Kada se na to doda i 16 poena Entonija Moroua sa klupe, jasno je da Dalas nije imao šta da traži na ovom susretu.

U drugom meču ekipa Klipersa teškom mukom je savladala Sparse za koje je Tim Dankan igrao kao da se nalazi u cvetu mladosti upisavši dabl-dabl od 30 poena i 11 skokova i šut iz igre od neverovatnih 12-14.

Ništa lošiji nije bio ni Toni Parker kome je očigledno prijala pauza pošto je upisao 21 poen i čak 13 asistencija. Međutim, Klipersi, koji su i dalje bez operisanog Blejka Grifina koji sanira infekciju ruke, oslonili su se na Deandrea Džordana.

Fantastični centar popunjava košgeterski saldo od povrede BG, noćas je ubacio čak 26 poena uz 16 skokova. Deandre 3000 je izveo i neverovatnih 28 slobodnih bacanja od kojih je realizovao tek 10.

Sjajan je bio i Kris Pol sa 22 poena i 16 asistencija, dok je Džamal Kraford upisao 26 koševa i 5 uspešnih dodavanja za koš saigrača.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter