0
Lifestyle

LIFESTYLE: Masaže koje će vas potpuno opustiti

Objavljeno: 20.02.15 u 12:10

Predstavljamo vam najpopularnije, ali i najefikasnije vrste masaža pomoću kojih ćete se zaista osećati preporođeno. Onaj ko je probao neke od ovih masaža upoznat je sa efektima i osećajem koji one pružaju.

RELAX MASAŽA

Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije. Ima za cilj negovanje tela radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i premora, kao i relaksaciju mišića. Može obuhvatiti celo telo, ili parcijalno, pojedine delove tela (noge, stopala, leđa, ruke, abdomen, grudni koš, vrat i lice. Kod Aroma masaže se koriste eterična ulja. Maser treba znati koja eterična ulja se koriste za smanjivanje stresa, koja za poboljšanje cirkulacije, a koja za eventualne kožne probleme. Najčešće korišteno ulje u aromaterapijskoj masaži je ono lavande, koriste se i citrusi, a obično se radi mešavina više eteričnih ulja. Ova masaža posebno se preporuča za smanjivanje stresa ili bilo kakve probleme psihološko- emotivne prirode.

TERAPEUTSKA MASAŽA

Terapeutska masaža predstavlja spoj dugih kružnih pokreta, stiskanja sa rukama i laktovima, dodatno obogaćena mešavinom esencijalnih ulja koja znatno redukuju bol i uspešno otklanjaju nakupljenu napetost. Ovom masažom pospešuje se mikrocirkulacija i opuštanje mišića leđa i vrata, uspešna je kod razbijanja naslaga mlečne kiseline (čvorica), otklanja se stres i snažno deluje na opuštanje svih blokada u telu. Savršen izbor nakon napornog radnog dana ili nakon nekog vrlo stresnog događaja. Trajanje ove masaže je 30 minuta i uglavnom se radi masaža leđa i ramenog pojasa.

MASAŽA presurom (pritiscima)

Ova drevna tehnika masaže dolazi iz Japana. Podrazumeva presuru – pritisak na određene tačake na telu, slično kao kod akupunkture. Preko energetskih kanala i njihovih glavnih tačaka, vrši se raspoređivanje energije u organizmu.
Ovaj tip masaže može da bude u startu bolan, ali rezultati posle iste su evidentni. Smanjen je intezitet bola upaljenog dela tela i ako je mišić bio u grču, oseća se njegova opustenost.
Trajanje ove masaže je 30 minuta i uglavnom se radi masaža leđa, gluteusa, zadnja loza i listovi.

Refleksologija- masaža stopala

Refleksologija se često poistovjećuje sa običnom masažom stopala, ali ona je puno sofisticiranija. Refleksološka masaža sastoji se od pritiskanja tačaka na tabanu koje su povezane sa organima u telu. Teorija kaže da je svaka tačka na telu povezana sa jednom tačkom u tabanu. Ovakva masaža stopala deluje izuzetno opuštajuće, posebno za osobe koje puno vremena provode na nogama, a može pozitivno delovati i na specifične organe u telu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter