0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BABIĆ TVRDI: Pomenuti dug Partizana nije realan, a duguje se i članovima bivšeg rukovodstva

Objavljeno: 20.02.15 u 20:51

Partizan je obelodanio da duguje 14.873.000 evra, podaci su aktuelnih čelnika, a bivši tvrde nešto drugo. Doskorašnji potpredsednik crno-belih Ratomir Babić složio se sa Draganom Đurićem da je razlika između sume koja je predstavljena medijima i one koju je on obelodanio na Izbornoj skupštini kluba nerealna.

– Bio sam u Humskoj i prvo moram da pohvalim novu upravu da je izveštaj kucan na šest strana izvanredan, da su u njemu verodostojno prikazani svi podaci vezani za finansijsko poslovanje Partizana. Naravno, ostajem pri stavu izrečenom na Skupštini, da smo na dan primopredaje dužnosti, 25. decembra, dugovali 13.200.000 evra, a nova suma u iznosu od 14.873.000 evra pojavila se usled upotrebe drugačije terminologije u izradi izveštaja. Pomenuti dug nije realan, jer bi u klub narednih meseci trebalo da se slije između 6.000.000 i 7.000.000 evra, na ime raznih potraživanja – kaže Babić u razgovoru za Mocartsport.

Partizan će u naredna dva meseca dobiti novac kojim će umanjiti dug.
– Prikaz stanja nije verodostojan, jer će u klub u najskorijem periodu da „legne“ novac od transfera na ime procenata od Lazara Markovića u Liverpul, zatim deo od prodaje Aleksandra Mitrovića Anderlehtu, te prodaje komercijalnih prava za Andriju Živkovića, a očekuje se i priliv sredstava na ime premija od UEFA, kao i poslednja rata od ugovora sa TV Arenasportom. To nije mali novac i kad sve bude na gomili, dug će biti za oko 7.000.000 evra manji nego što je saopšteno.

Prtizan duguje menadžerima, dobavljačima, Fudbalskom savezu Srbije (na ime raznoraznih kazni), te fizičkim licima, ali i firmama.
– Partizan u ovom trenutku duguje zbirno oko 900.000 evra i članovima bivšeg rukovodstva, na ime pozajmica koje su u ime svojih firmi dostavljali klubu. Ono što je povoljno jeste činjenica da su pomenute pozajmice beskamatne. Reč je o kompanijama koje vode Mile Jovičić, Ratko Zatezalo, Miroslav Ateljević, Petar Petričević i ostali… Svi su na određen način pomogli crno-bele i to, hteli ne hteli, mora da se ceni, jer takav princip poslovanja nismo mi smislili, on je bio prisutan i 2007, 2008, 2009. godine, pre dolaska naše uprave.

Nikako da dođe do primirja sa novom upravom.
-Naša uprava se trudila koliko je mogla u okviru mogućnosti i iz priloženog, kad je o potraživanjima reč, vidi se da nismo zločinci. Pogodila me je ta izjava gospodina Milorada Vučelića, smatram da nije u redu se se tako kvalifikuju ljudi. Opet, ni mi nismo zlopamtilla, niti želimo konfrotacije sa aktuelnim rukovodstvo. Interes ekipe bi trebalo da nam bude na prvom mestu i zato bi bilo dobro da podržimo svi Partizan protiv Voždovca – zaključio je Ratomir Babić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter