0
Lifestyle

LIFESTYLE: Počnite dan šoljom tople vode sa limunom

Objavljeno: 19.02.15 u 16:46

Najbolji način da počnete dan je da ujutru odmah po ustajanju popijete čašu tople vode sa isceđenim limunom. Limunov sok s toplom vodom na čudesan način ispira jetru i bubrege, aima i ostale prednost i- mnogi će najviše pažnje obratiti na stavku pod brojem tri.

Evo čemu sve sliži ovaj napitak:

– Jača imunitet
Limun je pun vitamina C i kalijuma. Vitamin C je odličan za borbu protiv prehlade, a kalijum stimuliše mozak i nervnu funkciju i pomaže u kontroli krvnog pritiska.

– Uravnotežuje pH
Limun je alkalna hrana, verovali ili ne. Da, on je kiseo, ali u našim telima je alkalan (limunska kiselina ne stvara kiselost u telu), a alkalno telo je ključ dobrog zdravlja.

– Pomaže kod mršavljenja
Limun je pun fiber pektina, koji pomaže u borbi protiv gladi. Takođe, dokazano je da ljudi koji drže dijetu sa više alkalnih svojstva brže gube težinu.

– Probava
Podstiče varenje. Topla voda stimuliše digestivni trakt, dok je limun bogat mineralima i vitaminima koji pomažu da se telo oslobodi toksina.

– Djeluje kao blagi, prirodni diuretik
Limunov sok pomaže telu da se oslobodi neželjenog materijala, tako što podstiče mokrenje čime se brže izbacuju štetne materije.

– Čisti kožu
Vitamin C iz limuna pomaže u borbi protiv  bora i mrlja. Limun i voda čiste toksine iz krvi koja koži pomaže da ostane čista.

– Hidrira limfni sistem
Kada je vaše telo dehidrirano ili duboko dehidrirano (nadbubrežni umor), ono ne može obavljati sve odgovarajuće funkcije, što dovodi do nakupljanja toksina, stresa i zatvora. Tada može da se dogodi da nadbubrežne žlezde zakažu, a one zajedno sa štitnom žlezdom stvaraju energiju, kao što i luče važne hormone, uključujući i aldosteron. Aldosteron je hormon koji reguliše nivo vode i koncentraciju minerala, kao što je natrijum, te vam pomaže da ostanete hidrirani.

Probajte. Pijte za početak meseca dana po šolju tople vode sa pola isceđenog limuna i videćete šta će ovaj napitak učiniti za vaš organizam.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter