0
Lifestyle

LIFESTYLE: Kako vratiti energiju za pet minuta

Objavljeno: 19.02.15 u 22:02

Tokom zime i hladnih dana svi se osećamo pomalo sumorno i iscrpljeno, pa evo par jednostavnih načina vraćanja energije.

Lek za loše raspoloženje vrlo je jednostavan. Pogledajte nekoliko saveta kako brzo povratiti energiju.

Izađite napolje – naravno, poslednja stvar koju želite da uradite kada se osećate umorno je da izađete da šetate po hladnoći. Ipak, probajte to da uradite. Samo nekoliko minuta šetnje na svežem vazduhu učiniće čudo za vašu energiju i raspoloženje. Naravno ovaj trik je koristan i kada je napolju sunčan dan. To je poklon koji nam priroda nudi cele godinu.

Popijte čaj – bolji izbor od kafe, čaj je u svakom slučaju pravilan odabir kada je u pitanju podizanje energije. Studije su pokazale da pijenje šoljice crnog čaja, 4-6 puta dnevno smanjuje nivo hormona stresa u telu.

Hladan tuš – ukoliko vam je ovaj tip tuširanja ipak malo ekstreman, primenite uobičajeno tuširanje s kratkim periodima hladnog mlaza. Ovo će vas takođe revitalizirati.

Pomirišite limun – vitamin C čini čuda. Ne samo da pomaže konzumacijom, nego čak i mirisanje voća bogatog ovim vitaminom, poput limuna, može da probudi vaša čula i olakša hroničnu malaksalost. Miris limuna, pomorandže i limete stimulišu koncentraciju.

Akupresura – to je jedan od alternativnih načina lečenja. Sastoji se od pritiskanja tačaka na telu prstima ili rukama kako bi se izmenio unutrašnji protok životne snage i pozitivne životne energije nazvane „či“. Dugo se koristila za lečenje migrena, stresa i napetosti. Premda nije toliko popularna kao akupunktura, može da sanira umor i loše raspoloženje. Stoga, pritisnite tačku između palca i kažiprsta nekoliko minuta kako bi dobili brzi povratak energije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter