0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PARTIZANOVA NOVA ZLATNA KOKA – Dijamant koji bi mogao da donese milione

Objavljeno: 18.02.15 u 11:09

Ako je verovati pisanju belgijskih medija, čelnici Partizana ne moraju da brinu ni za nastavak sezone, a ni za pitanje budućnosti

Naime, prema verovanju fudbalskih stručnjaka iz ove zemlje, mladi i talentovani napadač crno-belih Ivan Šaponjić (17) igrač je koji po svom talentu nadmašuje i prvu zvezdu belgijskog prvenstva, Aleksandra Mitrovića. Takođe bivšeg igrača Partizana.

Ono što je za sada izvesno, osim spekulacija da je Šaponjić već prodat, jeste da šira javnost o mogućnostima talentovanog fudbalera jako malo zna.

Međutim, ljudi iz struke upoznati su sa mogućnostima Šaponjića. Upravo o tome je govorio skaut crno-belih, Dušan Trbojević, čovek na kome leži „odgovornost“ za dolazak Šaponjića u Partizan.

Kako prenosi Sport, Šaponjić je u Partizan došao na preporuku Radovana Vranića, trenera iz Arilja, koji blisko sarađuje sa glavnim skautom navedenim skautom Dušanom Trbojevićem.

Vranić je talentovanog dečaka zapazio na jednom od turnira mlađih kategorija, a zatim kontaktirao Trbojevića da ga i sam vidi na terenu, naglasivši mu da se možda radi o igraču, koji je kalibar za crno-bele. Iskusnom vuku je bilo potrebno samo poluvreme i Šaponjić je već bio na putu za Zemunelo.

– Trener Radovan Vranić me ponovo pozvao posle te prve „dojave“ i rekao da organizuje turnir i da će se njemu ponovo igrati Ivan Šaponjić, da možda vredi da pogledam momka. Nisam puno razmišljao, seo sam u automobil, video šta me zanimalo, a već posle sedam dana sam bio u Novoj Varoši na pregovorima sa ocem. Brzo smo se dogovorili i Ivan se našao u Beogradu i Partizanu. Nije plaćeno ni dinara obeštećenja, već je pružena neka pomoć u opremi, čini mi se, njegovom klubu Zlataru – priseća se Dušan Trbojević, piše „Sport“.

Nakon toga skaut Partizana je pričao o prvom utisku koji je na njega ostavio Šaponjić:

– Već posle 45 minuta mi je bilo jasno da se radi o potencijalu za Partizan. Ne samo što je postigao dva gola, već zato što je „izrovao” teren uzduž i popreko i nije odustajao ni u jednoj situaciji na terenu. Radi se o izuzetnom talentu, a da li će zaista da bude u rangu Aleksandra Mitrovića, kako vi mediji volite da uporedite – vreme će da pokaže. Sa njim se radilo temeljno, od Vanje Radinovića, koji mu je bio prvi trener, zatim Igora Spasića, pa i Nikice Klinčarskog u omladinscima, kog koga je eksplodirao i dobio poziv za prvi tim- kazao je Trbojević.

Prema mišljenju Trbojevića, Šaponjić se i te kako može porediti sa Mitrovićem:

– Svakako da su Šaponjić i Mitrović igrači koji mogu da se porede. U tom uzrastu je brži i pokretljiviji od Mitrovića, tehnički takođe bolje stoji, ali mora da poradi na skok igri. Kada to bude popravio, biće pravi dijamant, od koga će sigurno koristi imati i prvi tim i klub u dogledno vreme. Samo da ne ode prerano – dodaje skaut Parnog valjka.

Na pitanje da li igrač od samo 17 godina može da izdrži pritisak igranja u prvom timu, Trbojević potvrdno klima glavom:

– Uveren sam da Šaponjić može da se nosi sa tim pritiskom. Posle odlaska Petra Škuletića mu se otvorio prostor i jasno je da će dobiti priliku da igra i da se nametne, iako ima samo 17 godina. Veliki je radnik, ima veliku želju da uspe i, bilo da igra 15 ili svih 90 minuta, sa njim treba biti strpljiv i Ivcan će to da vrati na terenu. Siguran sam da trener Marko Nikolić zna šta radi i da će znati da izbrusi Šaponjićev dar i usmeri ga na najbolji mogući način – podvukao je Dušan Trrbojević.

Takođe, belgijski mediji spekulišu da bi Anderleht mogao da „pazari“ Šaponjića već sada, pošto su tamošnji stručnjaci uvereni u njegov kvalitet.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter