1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SELEKTOR SRBIJE: Škuletić i Pešić su blizu reprezentacije, pričamo sa Subotićem

Objavljeno: 17.02.15 u 18:15

Novi selektor Srbije Radovan Ćurčić izneo je svoje mišljenje o pojedinim igračima koje pomno prati i za koje koje kaže da su mu fokusu pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pre svega selektor je istakao Petra Škuletića i Aleksandra Pešića za koje kaže da mogu očekivati poziv u reprezentaciju na narednom reprezentativnom okupljanju ukoliko nastave sa dobrim partijama kao do sada.

– Aleksandar Pešić je ponovo dao gol za Tuluz, igra u veoma zahtevnoj ligi i sada samo treba videti kada je pravi trenutak za njega i reprezentaciju da se pojavi na spisku. Isto važi i za Petra Škuletića, sačekaćemo da ga vidimo u dresu Lokomotive. Planiram put i u Rusiju – rekao je Radovan Ćurčić.

On se osvrnuo i na još jednog srpskog napadača koji je u najozbiljnijoj konkurenciji za tim, a u pitanju je Aleksandar Mitrović. Njega je posmatrao u duelu Anderlehta i Mehelena, u kojem je ‘Mitar’ postigao vrlo lep pogodak.

– Zadovoljan sam viđenim, ne samo zbog postignutog gola nego kompletnim učinkom Mitrovića. A uverio sam se i u trenutne mogućnosti Ivana Obradovića i Miloša Kosanovića. Ako me pitate za mišljenje, ono je pozitivno. Videćemo, sve gledamo, sve merimo, ima do marta još mnogo utakmica, mnogo vremena – istakao je selektor.

Kao jedna od deficitarnih pozicija u timu najviše se spominjalo štopersko mesto, pogotovo posle otkaza Nevena Subotića. Njegovo mesto zauzeo je Stefan Mitrović, ali se on nije pokazao kao najidealnije rešenje. Zato će Ćurčić pokušati da ubedi štopera Borusije Dortmund da se vrati u nacionalni tim.

– Razgovor je lek za sve. A koliko je zaista realno da se Subotić vrati, pokazaće vreme. Sve, dakle, poštujem, ali u reprezentaciji želim igrače koji će glavom biti sto odsto prisutni. I to u službi tima, jer samo tim nas može odvesti na Evropsko prvenstvo. Jeste, imamo pojedince koji igraju u najboljim evropskim klubovima, ali u reprezentaciji moraju biti kao musketari. Radi se o velikim profesionalcima, igračima gladnih dobrih rezultata sa reprezentacijom i kroz razgovor sa mnogima uverio sam sam se koliko im je stalo do zajedničkog uspeha. Meni je samo važno da svi budu zdravi i spremni za naredno okupljanje zaključio je Ćurčić razgovor za ‘Večernje novosti’.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Petar Škuletić je i ranije zaslužio poziv za A reprezentaciju MNOGO VIŠE od onog šlogiranog Lazovića. Dečku treba dati priliku i upariti ga sa Mitrovićem i forsirati.Šteta samo što Djordjević neće moći biti tu dok se ne oporavi…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter