0
Fudbal

PRETNJA: Ili na Evro 2016, ili otkaz za Kapela

Objavljeno: 17.02.15 u 08:23

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije, Nikolaj Tolstik izjavio je da će selektor fudbalera Rusije Fabio Kapelo dobiti odkaz ukoliko ekipu ne povede na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Bivši trener Juventusa i Real Madrida poseduje u rukama validan ugovor koji mu, kako se ipistavilo samo prividno, garantuje posao do 2018. godine.

Naime, kako bi 68-godišnji stručnjak sačuvao posao moraće da opravda platu od 8,3 miliona godišnje i da selekciju Rusije odvede na EP. Međutim, posao mu neće biti lak pošto je stanje u Grupi G kopmlikovano, a Rusija je treća sa pet bodova minusa u odnosu na Austriju.

– Ugovor koji u svojim rukama ima Kapelo omogućava Fudbalskom savezu Rusije da ga otpusti ukoliko tim bude beležio loše rezultate – rekao je Tolstik.

– U našem konkretnom slučaju, neodlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine bio bi tretiran kao loš rezultat i kršenje ugovorom predviđenih obaveza – istakao je Tolstik.

Kapelo se i ranije nalazio na meti kritika čenika Ruskog fudbala, pošto je ministar sporta Rusije bio nezadovoljan visinom Kapelovih primanja, prenosi goal.com.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter