0
Evropske lige

PAZAR: Amerikanci kupuju Svonsi Siti?

Objavljeno: 17.02.15 u 10:49

Direktor Svonsija Hju Kuz izjavio je da je velški premijerligaš trenutno u pregovorima oko prodaje 30 procenata vlasništva kluba američkim biznismenima.

U pitanju su Džon Džej Murs i Čarl Noel, nekadašnji vlasnici bejzbol kluba San Dijego Padresa, člana MLB lige. Pregovori traju još od proleća prošle godine, ali su još uvek u ranoj fazi.

Navijači „Labudova“ imaju 21 procenat vlasništva kluba, te će predstavnici navijača zajedno sa upravom kluba proceniti klub i izvagati da li će prodati deo deonica američkim biznismenima. Svonsi je jedini klub Premijer lige u čijem udelu vlasništva imaju navijači.

– Pregovori su u toku i za sada nema nikakve ponude, ali mislim da će ona stići u narednih mesec ili dva. Ukoliko se to desi, onda ćemo stupiti u ozbiljne razgovore, ali Amerikanci i svi naši deoničari znaju da akcije navijača nisu na prodaju niti će ikada i biti. Navijači to znaju i zajedno ćemo privesti ovaj posao kraju na zadovoljstvo svih. Klupski advokati su preuzeli celu stvar na sebe, ali postoji još puno stvari koje moraju biti urađeni čak i kada dođu Amerikanci – kazao je Hju Kuz i dodao:

– Oni žele 30 procenata vlasništva, međutim svesni su da smo mi klub pre svega zajednice i nama nisu neophodna ulaganja sa strane. U planu je kupovina stadiona i njegovo proširavanje jer imamo još osam hiljada ljudi koji čekaju na sezonsku kartu. U Premijer ligi smo četiri godine i vrlo je moguće da ćemo se zadržati još dugo. Ne želimo da izgubimo celu generaciju mladih navijača koji će se okrenuti drugim sportovima ako ne mogu da gledaju utakmice našeg tima – kazao je direktor Svonsija, prenosi goal.com.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter