0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

RADONJIĆ: Rasterećeno i na pobedu protiv Cedevite

Objavljeno: 15.02.15 u 13:47

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa u utakmicu sa Cedevitom u Jadranskoj ligi ulazi rasterećeno.

On je međutim istakao da od svojih igrača u predstojećem meču očekuje da učine sve kako bi u dobrom ambijentu dočekali takmičenje u Kupu Radivoja Koraća.

Crvena zvezda u ponedeljak od 20.30h dočekuje Cedevitu u velikom derbiju 22. kola ABA lige. Zvezda je ubedljivo prva sa skorom 20-1, dok Cedevita ima 15 pobeda i šest poraza.

– Imamo obezbeđeno prvo mesto i sa te strane nema opterećenja. Ipak, želim da odigramo dobar meč i da u dobrom ambijentu odemo u Niš i tamo odigramo Kup. Znamo da nas čeka težak duel sa Cedevitom iz više razloga, a glavni je to što smo istrošeni posle poraza u Atini od Panatinaikosa u Evroligi – rekao je Radonjić novinarima u Hali Pionir.

Radonjić je kazao da je Cedevita izuzetno nezgodan protivnik, ali da se nalazi u sličnoj situaciji kaoi njegova ekipa.

– I oni, kao i mi imaju 100 putovanja i to traje već duži period, imaju veliku potrošnju, ne stižu da treniraju kvalitetno i to, kao i mnogo drugih stvari utiču na kvalitetniju igru – kazao je Radonjić.

On je kazao da su neizvesni nastupi Stefana Jovića i Nemanje Dangubića na meču sa Cedevitom.

– Situacija sa njima je mnogo bolja, samo je pitanje kada će se priključiti treninzima. Oni još uvek nisu odradili još nijedan trening. Bitno nam je da u periodu koji je pred nama oni budu zdravi i što spremniji. Ne želimo da rizikujemo sa njima… Na dan utakmice ćemo znati da li će oni biti spremni. Jedno je sigurno, za Kup će biti 100 odsto spremni – kazao je Radonjić.

Zvezda je u petak u Evroligi poražena u Atini od Panatinaikosa sa 69:74, a Radonjić je kazao da ostaje žal što njegovi igrači nisu krunisali dobru igru trijumfom.

– Posle duela u Grčkoj, postoji žal što nismo slavili i napravili podvig u Atini, u meču koji je odigran na jedan način i gde smo od 22 poena zaostatka došli do pet poena prednosti. Potrošnja je bila velika u poslednje vreme i to je opterećujuće pred meč sa Cedevitom – kazao je trener crveno-belih.

hotsport.rs/beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter