0
Odbojka

KUP SRBIJE: Vojvodina osvojila trofej nanevši prvi poraz Partizanu

Objavljeno: 15.02.15 u 20:13

Vojvodina NS seme je po 14. put u istoriji osvojila Kup Srbije. U velikom finalu Novosađani su, u sjajnoj atmosferi i uz pune tribine, savladali Partizan, kojem je ovo prvi poraz u sezoni, sa 3:1, po setovima 25:17, 22:25, 25:18, 25:18.

Crno-beli nisu uspeli da trijumfuju prvi put još posle 1990. godine, kad su bili najbolji u ovom takmičenju!

Na krilima odlične igre iz polufinala protiv Crvene zvezde, Vojvodina NS seme je fantastično počela i finalni duel protiv Partizana. Doduše, na samom startu meča viđeno je nekoliko promena rezultata, pa je tako Partizan uz grešku Katića imao dva poena viška (14:12).

Vodili su crno-beli i sa 16:15, ali je tada na servis stao upravo Katić. I prilično dugo se tu zadržao, s obzirom da je sjajno servirao i potpuno poremetio prijem rivala (gađao uglavnom Marka Nikolića).

Ujedno, njegovi saigrači su bili fantastični, Luburić i Mihajlo Stanković u kontrama, Čedomir Stanković u bloku, pa su gosti za tili čas otišli na 23:16, a nedugo potom su i dobili prvi set, blokom Luburića – 25:17.

U drugom periodu sasvim drugačija slika. Uhvatio je Partizan ritam, vrlo brzo preokrenuo početno vođstvo Partizana od 4:2, pa je već na tehničkom tajm-autu imao tri poena viška (12:9), nedugo potom bilo je i „plus četiri“ (18:14).

Na trenutak se Vojvodina približila (18:16), imao je domaćin priliku i da stigne na samo poen zaostatka, ali je Petar Nikolić u kontri napkon izblokirao Luburića (21:18). Još nekoliko blokova domaćima je bilo dovoljno da stignu do izjednačenja – 25:21.

Crno-beli su bolje počeli u trećem setu, na tehničkom tajm-autu imali su tri poena viška (12:9). Domaće je u igri držao sjajni Luburić, a kad su mu se pridružili ostali saigrači Vojvodina je brzo izjednačila (12:12), potom i prekrenula (14:13).

Vratila je ekipa Strahinje Kozića samopouzdanje, ponovo digla publiku na noge, bila je veoma strpljiva, a kad je Simić blokom zaustavio napad Partizana, Vasović je morao da potroši i drugi tajm-aut (19:16). Nije im to pomoglo, usledila su dva bloka Katića na Mrdaku (21:16), a ubrzo su domaći ponovo vodili – 25:19.

Sličan tok kao prethodni imao je i četvrti set. Poveo je Partizan sa 9:6, ali je brzo Vojvodina izjednačila (9:9), a nedugo potom imao je domaćin finalnog turnira i tri poena viška (14:11). Ali, nisu se ni crno-beli predavali, pa su se odmah vratili u igru, uz dobre servise Marka Nikolića (14:14).

Tražio je tada Kozić od svojih izabranika da ne padaju, a oni su naterali Mrdaka na grešku, potom je Luburić bio uspešan u kontri, a posle bloka Čedomira Stankovića bilo je velikih „plus četiri“ (18:14). Tada je i konačno slomljen otpor Partizana, a usledilo je zasluženo slavlje Novosađana – 25:18.

Partizan – Vojvodina NS seme 1:3 (17:25, 25:22, 18:25, 18:25)

Dvorana: Mala sala SPC „Vojvodina”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Goran Gradinski (Beograd) i Ivan Lazarević (Šabac). Trajanje meča: 100 minuta.

PARTIZAN: Lopar, Kostić, Mrdak, Majstorović, P. Nikolić, M. Nikolić, Rajković (libero), Jokanović, Buša, Ivković, Veličković, Popović. Trener: Vladimir Vasović.

VOJVODINA NS SEME: Simić, Č. Stanković, Katić, Jovanović, Luburić, M. Stanković, Peković (libero), Bojičić, Nadaždin, Petković, Kolarić, Mehić. Trener: Strahinja Kozić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter