0
ATP

IZNENAĐEN: Nadal zatečen odlukom da se OI igraju na betonskoj podlozi

Objavljeno: 15.02.15 u 09:26

Svetska teniska federacija (ITF) objavila je da će na terenima u brazilskom Rio De Žaneiru 2016. godine na Olimpijskim igrama biti postavljena tvrda, betonska podloga.

Olimpijske igre završavaju se dve nedelje pre početka US opena i u Brazilu će se igrati na istoj podlozi kao na terenima Flešing Medouza, kako igrači ne bi morali da prolaze period adaptacije za tako kratko vreme. Ipak, ova odluka ITF-a zatekla je Nadala nespremnog:

– Iznenađen sam da se u zemlji koja ima specijaliste za šljaku olimpijski turnir igra na tvrdoj podlozi – kazao je Nadal.

Rafa se trenutno nalazi upravo u Riju gde će od ponedeljka startovati turnir na kojem brani titulu, što će ujedno biti njegov prvi nastup posle Australijan opena.

– Počinjem takmičenje od prve runde – uslovi će biti ekstremni, protivnici opasni. Prvo kolo biće teško protiv bilo koga, ali se fizički osećam dobro. Ne znam da li sam spreman da pobedim ovde, ali ću pokušati da budem spreman za utorak i da se takmičim. Posle toga ćemo videti- dodao je Nadal.

Inače, Olimpijski teniski centar uključivaće centralni teren koji će moći da primi 10 hiljada gledalaca, zatim dva terena sa po pet i tri hiljade gledalaca, kao i još nekoliko terena za zagrevanje.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter