3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ: Probaćemo da ne budemo četvrti, prednost domaćeg terena je značajna

Objavljeno: 14.02.15 u 20:54

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je zadovoljan igrom i pobedom njegovog tima (81:64) protiv Cibone u 22. kolu ABA lige.

– Odigrali smo dobru utakmicu, bila je dobra odbrana, cirkulacija lopte i želja igrača za pobedom. Nije lako pobediti Cibonu, a pogotovo ne u Zagrebu. Ova ekipa Cibone je ostala bez Blesingejma, Lalića, Markote. Nije lako nadomestiti njihov odlazak, bez obzira na talente koji imaju, rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

On je dodao da će crno-beli pokušati da do kraja ligaškog dela takmičenja prestignu na tabeli Cedevitu ili Budućnost zbog prednosti domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

– Biće teško, Zvezda ima odličan sastav, Cedevita sve karakteristike ozbiljnog i stabilnog kluba, Budućnost je ušla u krizu. Pokušaćemo da iz utakmice u utakmicu dižemo formu i sezonu završimo iznad četvrtog mesta, jer je prednost domaćeg terena značajna u polufinalnim utakmicama, rekao je Vujošević.

Trener Partizana osvrnuo se i na tešku finansijsku situaciju Cibone.

– Želim im da se što pre stabilizuju, imaju veliki potencijal, posebno na centarskoj liniji. Cibona predstavlja tradiciju hrvatske i zagrebačke košarke i trebalo bi od države i grada da ima dugačiji tretman, da ostane veliki klub, a ne da se kao prošle godine plasira u Evroligu i na kraju odustane od tog takmičenja. To se u Srbiji dešava nama, znam koliko je to nepravedno i koliko boli, rekao je Vujošević.

Zadovoljan igrom Partizana u Zagrebu bio je i bek crno-belih Edo Murić, koji je meč završio sa 11 poena.

– Prišli smo utakmici maksimalno ozbiljno i pokazali da nam se više neće dešavati greške kakve smo pravili protiv Igokee. Čestitam momcima na prikazanoj igri i nadam se da ćemo nastaviti pobednički niz“, rekao je Murić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

  1. Dule KRALJU sa tobom i do 14 UZASTOPNE
    A panteri posle izleta u vaterpolo i košarku neka nadju opet nešto movo, čisto da znamo da još postoje

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter