1
Domaći fudbal

VEČITI NA NAJNIŽIM GRANAMA: Pazari se ‘široko’, samo za nula dinara

Objavljeno: 14.02.15 u 13:05

Zimski prelazni rok u Srbiji je otkucao poslednje sate. Za jedne, ovaj prelazni rok će biti samo deo želje za zaboravom, oni drugi priželjkivaće i naredno leto efikasno poput ove zime, ali svakako: pažnja srpkse javnosti biće najviše usmerena na dva kluba: Crvenu zvezdu i Partizan.

Milionski auditorijum navijača u crveno i crno-belom, svakako, želeo bi do tančina da bude upoznat sa poslovanjima svog kluba. I dok se generalni direktor tima sa stadiona „Rajko Mitić“, Zvezdan Terzić, „kune“ da klub nije potrošio niti dinar na angažman novih fudbalera, zvanični podaci kažu sledeće: U tabor Crvene zvezde tokom ove zime stigli su: Dušan Anđelković (slobodan), Aleksandar Luković (slobodan), Petar Orlandić (Zeta Golubovac), Saša Stojanović (Kluž, Rumunija), Gbolahan Salami (Šuting Stars, Nigerija), Džošua Parker (Domažle, Slovenija) i Miloš Cvetković (Napredak Kruševac).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

I zaista, baš kao što je generalni direktor crveno-belih kazao: Zvezda nije platila obeštećenje niti za jednog od njih, pošto su svi ovi momci stigli kao slobodni agenti. Takođe, klub iz Ljutice Bogdana postao je jači za Marka Grujića kome je istekla pozajmica u Kolubari, Mbođa koji se vratio iz Napretka, ali i Nikolu Karaklajića, koji je došao sa pozajmice iz Sinđelića.

Poput „večitog rivala“ i čelnici Partizana želeli su pošto-poto da angažuju ono što ne moraju da plate. Tako su za „džabaka“ pridošli Stefan Babović iz Voždovca, ali i Gregor Balažic iz ukrajinskih Karpata. Treće „veliko“ ime koje je stiglo u Humsku jeste reprezentativac Bugarske, Ivan Bandalovski, koji takođe nije plaćen.

Prema dostupnim podacima, crno-beli su ove zime ukupno poslovali za sumu 4.880.000 evra. Od tog broja, čak četiri miliona stiže od transfera Petra Škuletića u tabor Lokomotive, dok je „kusur“ sakupljen od pozjamice Stefana Šćepovića Hihonu i to još početkom leta.

Najveći udarac za crno-bele predstavljaće besplatni odlalazk Danka Lazovića u Kinu, ali i Voje Stankovića koji je kao slobodan igrač napustio klub i otišao u Inter iz Bakua. Takođe, klub je na pozajmicu poslao i nekolicinu mlađih igrača poput: Aškovskog, Ivkovića i Ismaela Beka Fofane, ljubimca navijača Partizana koji su ga i pored 14 golova Petra Škuletića, proglasili igračem godine.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ove zime aktivna na tržištu bila je i ekipe Vojvodine. Trećeplasirani tim Jelen Superlige Srbije samo je sledio krizni put dva najtrofejnija kluba u državi, pa se tako ni na Karađorđu nisu videli neki astronoski transferi. Među značajnijim događajima za klub, svakako, predstavlja odlazak Envera Alivodića koji je bez obeštećenja kao slobodan igrač lagano iskoračao iz kluba nakon što nije uspeo da se dogovori oko novog ugovora sa svojim rukovodiocima.

Takođe, klub neće moći da računa na Lazara Veselinovića koji se otisnuo putem Koreje pošto je pozajemljen Pohangu. Da stvar bude gora po upravu Vojvodine, ovaj klub je ostao i bez pouzdanog Marka Poletanovića koji je unazad nekoliko sezona bio jedan od bitnijih šrafova novosadskog Superligaša. On je karijeru nastavio u belgijskom Gentu, ali cena tog transfera nije poznata.

Na stadion Karađorđe, sa druge strane, stigao je Džon Meri koji je došao iz Tajlanda, tačnije iz FK Krabi. Iz ukrajinskog Volika stigao je Ivan Rogač, dok je su klub još pojačali i Dragan Karanov (Proleter Zrenjanin), Jovica Vasilić (OFK Beograd), kao i mladi reprezentativac Gruzije, David Kokija, koji je stigao poslednjeg dana.

Kada se podvuče crta u tri najveća kluba u Srbiji, jasno se može zaključiti da je platežna moć uprava dramatično opala. Činjenica da su najveći timovi angažovali isključivo igrače koji nisu imali ugovor i one koje su mogli da dovedu bez novčane nadoknade na još jedan način oslikavaju tamno stanje srpskog klupskog fudbala.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Ne stavljajte u isti kos zvezdu i partizan kad nemaju nista zajednicko. Jedni dovode bez ikakvog plana igrace i plus ne mogu nikoga prodati i zive od gasproma i reketa firmi a drugi se oslanjaju na svoje snage i maltene se sami finansiraju!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter