0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ROMAN LISAC: Ništa od Prištine u ABA, pa to se Srbima ne bi svidelo

Objavljeno: 14.02.15 u 11:04

Generalni menadžer ABA lige, Roman Lisac, izjavio je da čelnici regionalnog takmičenja nemaju nikakvu nameru da prošire ligu na takozvanu republiku Kosovo.

Razlog za tako nešto, objašnjava Lisac, jeste to što se takva ideja sasvim sigurno ne bi dopala klubovima i navijačima iz Srbije, a za regionalnu ligu predstavnici iz Srbije imaju izuzetno važnu ulogu.

– Takva ideja nikada nije postojala, niti je vidim kao ostvarljivu stvar u bliskoj budućnosti. Iako je reč o sportskim aktivnostima, uslova nema, niti bi to bilo sa simpatijama prihvaćeno u Srbiji. Mi smo ranije na Bordu i na raznim drugim sastancima, pričali na mnoge teme, pa je bilo nekada pitanja i tome što me pitate. Međutim, sve bi počelo i – završilo se na tome – kazao Roman Lisac, prenosi Sport.

On je dodao da košarkaška liga čiji kostur čine vodeći klubovi iz bivše Jugoslavije nije neko „društvance“ u koje se svraća kao na kafu:

– Klubovi u ABA ligi se dogovaraju, uvek se osluškuje glas učesnika. Eventualno uključivanje klubova sa Kosova bio bi direktni upliv u probleme. Nama to nije potrebno. Nama su izuzetno značajni srpski predstavnici, čije su utakmice najgledanije u ligi – podvukao je Lisac.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter