1
Košarka

NBA: Neki novi poredak, ekipa Sveta pobedila SAD (VIDEO)

Objavljeno: 14.02.15 u 08:24

Rečenica „danas svi igraju fudbal“ dobro je poznata i onima koji aktivno ne prate dešavanja na sportskim bojilištima. Kao i u fudbalu, slična izjava se može preslikati na – košarku.

U nastavku NBA lige noćas nije bilo zvaničnih mečeva pošto je takozvanim „Rising Star Chalengom„, utakmicom mladih nada, igrača koji su u ligi od jedne do dve sezone, počeo Ol-star vikend.

Ove sezone „Rising Star“ je ponovo promenio format, a ekipe su bile podeljene u dva tima – tim Svetskih zvezda i tim igrača iz SAD. Ono što je zanimljivo, pobedu je odneo tim Sveta i na taj način najavio neki novi svetski košarkaški poredak. Rezultat je bio 121:112 u korist Sveta.

Sjajan meč imao je prvi pik s poslednjeg drafta, Kanađanin Endru Vigins, koji je svom timu Sveta doneo 22 poena uz 6 skokova i 4 asistencije. Pratio ga je Francuz Rudi Gober sa 18 poena i 12 skokova.

Treba naglasiti da je krilni centar Čikago Bulsa Nikola Mirotić odigrao sjajno, pa je utakmicu okončao sa 16 poena i 4 skokoa. Isti broj koševa postigao je Hrvat, Bojan Bogdanović sa klupe. Grk Janis Adetokumpo je ubacio 12 uz 10 skokova i 5 asistencija.

Kod Amerikanaca bolji od ostalih bio je Viktor Oladipo sa 22 poena, a isti broj koševa postigao je Zek Lavin, saigrač Viginsa iz Minesote. Titula MVP-ija otišla je u ruke Endrua Viginsa.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter