4
Fudbal

NAJGORA REPREZENTACIJA SRBIJE: Od Jorgačevića do Perice Ognjenovića

Objavljeno: 14.02.15 u 16:40

Humoristički sajt Tegla.rs napravio je najgori tim reprezentacije Srbije od igrača koji (ni)su ostavili traga u dresu selekcije.

Na golu se našao bivši čuvar mreže Rada Bojan Jorgačević koji je u kvalifikacijama za EP primio gol sa pola terena protiv Slovenije. Te 2011. gdine Srbija se nije plasirala na EP.

Za desnog beka izabran je Ivan Dudić. Bivši fudbaler Crvene zvezde odigrao je nekoliko mečeva za reprezentaciju Jugoslavije, ali nije ostavio niakav utisak, Na EP 2000. godine odigrao je protiv Slovenije, ali posle tog meča nije ulazio u igru.

Sajt Tegla.rs se setio bivšeg defanzivca Partizana, Nikole Malbašića. Kod Lotara Mateusa bio je zadužen da puca penale. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je pet mečeva i sve smo izgubili. Eto i razlog zbog kog se našao u najgorem timu Srbije.

Mesto štopera pripalo je Milanu Dudiću i Dušanu Petkoviću. Prvi je poziv u najgoru selekciju Srbije zaslužio „sjajnoj“ partiji na SP u Nemačkoj 2006. godine, kada je na meču sa Obalom Slonovače skrivio dva penala i pokazao da odlično igra odbojku. U tandem sa Dudićem stavljen je sin bivšeg selektora SCG Ilije Petkovića, Dušan koji se ničim izazvan našao na spisku putnika za SP u Nemačkoj. Šta reći sem SKANDAL!

Vezni red čine Milan Smiljanić i bivši fudbaler Obilića Nenad Grozdić. Popularni Lola imao je tu čast da igra za Srbiju i postigne gol protiv Azerbejdžana, ali mu od uloge favorita bolje stoji ona zavodnika i splavara. Sajt Tegla.rs se setio Grozdića. Glavni šraf igre šampionskog tima Obilića je odigrao 11 utakmica za Jugoslaviju, a kako ga se niko ne bi setio, odlučeno je da uđe u tim najgorih.

Levo krilo pripalo je novom pojačanju Partizana Stefanu Baboviću. Po ovom sajtu Babović je ušao u reprezentaciju azto što ima najveći polni organ među fudbalerima, ali mu četiri meča za Srbiju nisu pomogla da ostane u timu.

Desni bok pripao je „fenomenalnom“ Saši Ćurčiću. Niko ne poriče sjajnu fudbalsku veštinu ovog igrača, ali ponašanje…Dovoljno je reći da ga je Slobodan Santrač izbacio iz reprezentacije Jugoslavije zbog toga što je go po hotelu jurio dve Japanke. Postigao je i jedan pogodak za nacionalni tim.

Među 11 najgorih svoje mesto pod suncem je pronašao Danijel Ljuboja. Obrazloženje kolega sa Tegla.rs je glupa frizura i učinak od 19 utakmica i jednog gola. Uz rame Ljuboji našao se Perica Ognjenović. Bivši napadač Crvene zvezde je odigrao osam utakmica za Jugoslaviju i nije postigao gol. Našao se na listi najgorih pojačanja Reala iz Madrida, te je zaslužio i titulu u najgorem timu Srbije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

  1. Ognjenovicu nije mesto ovde, najgori nikad nije bio vec jedan od najboljih tehnicara driblera sa ovih prostora, baratao je sa loptom. Dovoljno je samo pogledati mu nadimak „Cigra“. Pa kad je sam izvozao citavu odbranu Kaizerslauterna sta vise da se prica. E sad sto je prepotentni Real imao neki stav prema Srbima te 1998-1999 i nepoznavao nase igrace dovoljno pa ga zato drzao na klupi to ne znaci da je bio los igrac.

    0
    0
    Odgovori
  2. taj ko je pericu ognjenovica stavio u najgori sastav reprezentacije verpvatno pericu nikad u reprezentaciji nije gledao! odigrao je svega 8 meceva, ali suparnici za meso u prvom timu bili su mu dejan savicevic, mijatovic i savo milosevic! a svako od tih 8 koje je odigrao perica je bio odlican, dizao publiku na noge, driblao i pravio sanse saigracima. tako da autor te „najgore reprezentacije“ neka pogleda te utakmice umesto sto pise gluposti!

    0
    0
    Odgovori
  3. Pratim reprezentativni fudbal dugo vremena, iako sam iz Republike Srpske, navijam za Srbiju i Crvenu Zvezdu. Ali nebih se složio sa ovim što je napisano. Dok je veći dio ovih igrača igrao, reprezentacija je uspijevala da se plasirana neko takmičenje. A sada ne mogu da pobijede ni „3-ći C“.Recimo primer imenovanog Ognjenovića, on je pretpostavio da neće uspjet u Realu, ali će zauvijek ostati upisano da je nekada taj čovjek igrao tamo, još pošto jeproglašen za jednog odnajgorih, svi će ga pamtiti, zato je i otišao. Što se tiče Petkovića,ne kažem da je neki igrač, ali zbog otkaza velikog broja defenzivaca, kojima je bilo ispod nivoa da griju klupu Vidiću i ekipi, pa su odustali od repke, selektor je morao pozvat nekoga za koga je bio siguran da neće otkazat, jer je bilo malo vremena za registraciju igrača. Za Ćurčića ne treba trošit riječi, čovjek je završio karijeruu 27-oj dabi se mogao provodit. Tako i sa ostalim, puno bi bilo pisanja za sve. Uglavnom, te generacije su se barem malo borile za grb, himnu i dres, a ovi sada samo gledaju da profitiraju od repke, tj, reprezentativac ima bolje šanse da se proda. A jedini čovjek koji je mogao da vrati ekipu na mormalan kolosjek, otjeran je jer, zaboga, izbacio je iz repke sina našeg ministra Ljajića. Znate svi taj čovjek je Siniša Mihajlović. Svi su ga osporavali, ali on je na kraju napravio ono što je obećao, napravio je tim,ali je otišao i tim se raspao. A oteran je zato jer nije htjeo nikome da se klanja i da ga sluša, ubacio je mlade igrače da od njih napravi ekipu, njegov peh je taj što je složio kockice samo jednu utakmicu prekasno, jer da je dobio Hrvate u Bg, otišli bi u baraž. Nije htjeo da moči ove fukare što su zaradili milione po ino kčubovima, pa ih zaboli za repku. Ali to je naša surova istina, ko god se proslavi, ili neće da igra za SVOJU ZAMLJU ili dodje, pa se sprda na terenu. Niko više ne igra fudbal srcem za repku. Treba da se ugledaju na komšijske zemlje. Ili na druge sportove kao košarka vaterpolo i odbojka. Rukomet je ista priča kao fudbal, pobijede u baražu lući 9 razlike i misle gotovo, kad ih ljudi nakantaju, onda gledaju sp kod kuće, ali nisu ni zaslužili da idu. Kad je neko vidio lijepu izrađenu akciju rukometaša, i da damo gol sa krila, ja ne pamtim. Sve se svodi na duvanje lopti sa 9-10 m iz neizrađenih akcija. Dok su recimo Hrvati uzeli titulu sp igrajuć na Džombu i onog malog lijevo, neznam kako se zove. Pa sad nek se zapitaju naši rukovodioci sporta i igrači koji su tako igrali. DA LI IH UOPŠTE TREBA ZVAT DA IGRAJU TAKO?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter