0
Lifestyle

LIFESTYLE: Kako pobediti kilograme, a ne gladovati?

Objavljeno: 14.02.15 u 19:29

Na internetu se može naći milion dijeta koje za kratko vreme pomažu u skidanju kilograma, a HotSport predstavlja nutricionistički porgram našeg vrhunskog stručnjaka Dragane Marković.

Prošla je zima, slave, Nova godina i Božić. Srbi su najzad složni. Svi zajedno u borbu za skidanje kilograma. Tim povodom HotSport će predstaviti nutricionističku dijetu sa kojom možete izgubiti od pet do sedam kilograma za sedam dana. a da pri tome ne gladujete. Ono što se od vas traži jeste samo da poštujete vreme i redosled obroka.

Doručak je preporučljivo obedovati najkasnije sat vremena po buđenju. On se sadrži od dva parčeta dvopeka, dva lista šunke (po mogućstvu Pikove sa malim procentom masti), šolju jogurta (Balans) i parče Ela sira. Takođe, postoji i slatki doručak od dva dvopeka, meda i mleka bez glukoze.

Sat vremena posle doručka sledi užina, to jest voće. Može sve sem banana u količnini do 200 grama.

Ručak je bitno obedovati u vremenu od 14 do 17 časova. Sastoji se od 200 grama mesa (može sve sem jagnjetine i prasetine), kao i 150 grama povrća (ne smeju mahnarke grašak, boranija i pasulj). Takođe, strogo je zabranjen krompir, prinač i testenine.

dujeta 2

Večera je uglavnom lagana i sastoji se od dva jajaeta, nebitno da li na oko ili kuvana. Kao zamena mogu dve viršle i kašičica senfa.

Najvažnije je da osoba koja krene da drži ovu vrstu dijete ne sme da konzumira slatkiše i sokove. Strogo je zabranjen alkohol, te se preporučuju ujutro i uveče kafa, kao i čaj bez šećera. Naravno, voda može u neograničenim količinama. Jeste da je teško zamsiliti život bez slatkiša, ali vam za tih sedam dana neće ništa faliti, sem viška kilograma.

Šta drugo da vam kažemo, sem da pokušate i javite nam da li ste pobedili u borbi sa viškom kilograma.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter