1
Evropske lige

Inijesta: Barsa je najbolji tim na svetu

Objavljeno: 14.02.15 u 11:21

Kreativni igrač sredine terena ekipe Barselone, Andres Inijesta, izjavio je da veruje da je njegov klub i dalje najbolji tim na svetu uprkos činjenici da u poslednjih 18 meseci nije podigao niti jedan trofej.

Nakon što su prošle sezone osvojili tek Superkup Španije, Luis Enrike je preuzeo klupu katalonskog kluba od Žerada Martina. Po dolasku u klub, odmah su usledile određene promene pošto su Barsu pojačali Luis Suarez, Ivan Rakitić, Kladuio Bravo, Žeremi Matijeu, Mark-Andre Stegen i Tomas Vermalen.

Ipak, igre Barselone u prvom delu La Lige ostale su u senci prvoplasiranog Real Madrida koji je imao neverovatan niz pobeda, ali Katalonci i dalje veruju u sebe pogotovo nakon što su upali u seriju od 10 vezanih trijumfa.

Inijesta ne veruje da se u Barseloni nešto krucijalno menjalo tokom poslednjih godina, pošto je do tančina upoznat sa taktičkim delom posla.

– Ne verujem da ljudi mogu da vide kakva je situacija, pošto oni ne vide Barselonu iznutra. Kada smo na terenu, mi samo igramo utakmice. Neke promene možda postoje u našem stilu igre, ali na kraju krajeva, sve je to samo deo ovog sporta. Treniraš, trudiš se daš sve od sebe na terenu i to je ono što radim i ono što sam se oduvek trudio da uradim – kazao je Inijesta.

– Po mom mišljenju, moji saigrači su i dalje čine deo najbolje ekipe na svetu. Nemam nikakvih sumnji u to. Sada kada sam to izgovorio, mi moramo da se spremimo da damo sve od sebe i pomognemo timu da nastavi utabanom stazu uspeha – rekao je Inijesta.

– Moramo da radimo kako bismo bili bolji. Moramo da se trudimo da učinimo saigrače kvalitetnijim. Svi znamo da je fudbal timska igra, a u našem timu svi imamo iste ciljeve. Uz sve to, nama je veoma lako da igramo jer imamo Mesija. On me inspiriše pošto se konstatno trudi na terenu jer ima veliku želju da bude još bolji. On je instrument ovog tima, a to je nešto što nemaju druge ekipe – kaže Inijesta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter