1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan razmontirao Cibonu i nastavio pobednički niz!

Objavljeno: 14.02.15 u 18:36

Košarkaši Partizana savladali su u Zagrebu Cibonu sa 81:64 (25:21, 25:7, 18:13, 13:23) u meču 22. kola ABA lige i tako upisali devetu pobedu u nizu.

Već u prvoj deonici na parketu se našao i novi centar Partizana Božo Đumić, ali je evidentno da će mu biti potrebno vreme kako bi mogao da ostvari pravi doprinos ekipi. Posle uvodnog odmeravanja snaga u prvoj četvrtini Partizan je početkom druge deonice serijom dobrih napada, pre svega preko centra Nikole Milutinova uspeli da stignu do dvocifrene prednosti, a nešto kasnije i do plus 18. Na poluvremenu crno-beli su vodili sa 22 poena razlike, dozvolili su ‘Cibosima’ samo sedam postignutih poena u drugom periodu, pa je rezultat na polovini utakmice bio 28:50 u korist Beograđana.

Na početku drugog poluvremena crno-beli su nastavili tamo gde su stali. Prednost je rasla iz minuta u minut i zaista je bilo uživanje gledati košarkaše Partizana i njehovu snajnu igru u napadu, a još bolju u odbrani. U jednom trenutku vođstvo je išlo i do 32 poena i tada su Beograđani malo usporili, pa je razlika na kraju pala ispod 20 poena.

Saša Pavlović je bio najefikasniji sa 17 postignutih poena, a pratili su ga Nikola Milutinov i Dragan Milosavljević sa po 13. Na drugoj strani ista situacija, Ante Žižić je imao 17, a Jagodić-Kuridža i Mavra po 13, s tim što su crno-beli imali mnogo bolju podršku igrača sa klupe u odnosu na domaće.

Partizanu je ovo deveta pobeda u nizu, čvrsto drže četvrto mesto koje će ih najverovatnije odvesti u plej-of ABA lige i puni samopouzdanja idu na turnir Kupa Radivoja Koraća.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Шта је цигани, ћутите? Знате шта вас чека из задњих 13 год. искуства!? Нећу да говорим да тренутно Партизан има 44 титуле ( кошарка)! КК ДРУГА ЛИГА ЈАВИ СЕ САД!!

    ПАРНИ ВАЉАК МЕЉЕ, НЕМА СТАЈАЊА!! НАПРЕД ПАРТИЗАН <3

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter