DIK ADVOKAT: Gudelj je kalibar za najbolje evropske klubove

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dik Advokat, izuzetno ceni fudbalera AZ Alkmara, Nemanju Gudelja, kojeg je upravo on bio promovisao među reprezentativce Srbije.

– Gudelj je moderan tip igrača sredine terena. Poseduje sve neophodne karakteristike da bi igrao na toj poziciji. Takvi igrači su ekstremno važni za svaki tim – smatra Advokat koji je na taj način delimično i otkrio zbog čega je insistirao na Gudelju u reprezentaciji.

– Gudelj je tip igrača koji igra svaki meč sa mnogo snage. On je kvalitetan u duelima, ali uz to poseduje i neverovatno snažan i precizan udarac – rekao je Advokat.

– Ja volim takve igrače kao što je Nemanja. Mislim da će on sasvim sigurno narednog leta biti u centru pažnje i da će završiti u nekom od vodećih klubova. Kada je Gudelj igrao za Bredu, ja sam pokušavao da ga dovedem u PSV. Ipak, na kraju smo pomislili da mu je potreban još jedan korak do toga. Korak koji je napravio u AZ Alkmaru – ocenjuje Adovkat.

– Sve to je ispalo sjajno za njega. Zato ne očekujem da će tokom narednog leta da pređe u klubove kao što su PSV ili Ajaks. Takvi klubovi su sada za njega prevaziđeni. Gudelju je potrebna sada jača konkurencija – smatra bivši selektor Srbije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Autor: Site Default

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ALEKS MARIĆ: Ne dolazim u Zvezdu

PARTIZAN U PROBLEMU: Dauda neće u Srbiju, poziv odbio i Delibašić