0
Auto Moto

BORKOVIĆ: Biće muka sa novim automobilom, ali je to korak napred u karijeri

Objavljeno: 13.02.15 u 17:51

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković rekao je da veruje da je prelazak u ekipu Protim Italija korak napred u njegovoj karijeri.

Borković će drugu godinu zaredom voziti u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC). Njegovi rivali su testirali svoje automobile ove nedelje u Barseloni, ali srpski vozač je morao da propusti prvi test, pošto njegova Honda nije bila spremna. Prvi put će se za volanom Honde Sivik naći sledeće nedelje u Italiji, pre nego što njegov automobil bude poslat u Argentinu, na prvu trku.

– Jako mi je drago što sam ponovo deo velike WTCC porodice. Sigurno ću imati mnogo muka dok budem naučio sve neophodno o novom automobilu, ali vredno radim na tome i radujem se učenju. Ubeđen sam da je ovo veliki korak napred u mojoj karijeri. Ova sezona će biti još jača od prethodne, a za mene ove godine veliki izazov predstavlja i povratak Jokohama trofeja za nezavisne timove – rekao je Borković.

Na zvaničnoj konferenciji za medije koja je održana u Barseloni, a na kojoj je jedan od govornika bio i srpski as izneti su i podaci o gledanosti šampionata. Broj televizijskih stanica koje širom sveta prenose WTCC porastao je sa 111 na 148, a preko malih ekrana trke je pratilo 650 miliona gledalaca, što po tim podacima Svetski šampionat turing automobila čini gledanijim i od Formule 1.

– Kada znam da me pored mojih vernih fanova sa kojim svakodnevno komuniciram preko društvenih mreža, gleda još 650 miliona ljudi, to svakako mora da mi bude dodatni vetar u leđa, ali i podsticaj da se još vatrenije borim za boje svoje zemlje i grada Pančeva – rekao je Borković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter