0
Košarka

UTVRĐEN KALENDAR KOŠARKAŠKOG PRVENSTVA: Superliga startuje 28. marta

Objavljeno: 12.02.15 u 10:09

Preliminarni kalendar takmičenja u Superligi Srbije za košarkaše određen je na sastanku Predsedništva srpskih ligaša i odlučeno je da prvenstvo počinje 28. marta.

U Superligi će učestvovati četiri tima iz ABA lige: Partizan, Crvena zvezda, Metalac, Mega Leks i četiri prvoplasirana kluba iz Košarkaške lige Srbije, a trenutno se, šest kola pre kraja, na tim pozicijama nalaze FMP, Vojvodina Srbijagas, Konstantin iz Niša i pančevački Tamiš. Prvo kolo je planirano za 28. mart, drugo će biti 4. aprila, a onda će uslediti pauza od mesec dana zbog plej-ofa u regionalnom takmičenju u kojem će se od ove godine igrati na tri pobede. Morali su se imati u vidu i nastupi Crvene zvezde u TOP 16 fazi Evrolige.

– Prva dve termina dopuštaju dan, dva pomeranja u slučaju Crvene zvezde Telekom zbog njenih mečeva u TOP 16 fazi. I preostali deo kalendara je pravljen pod uslovom da se crveno – beli ne plasiraju u četvrtfinale Evrolige. Ukoliko se to desi, moraćemo da „tumbamo” kalendar – rekao je Leon Deleon, direktor domaće Superlige.

Sa predlogom kalendara složio se i selektor nacionalnog tima Srbije Aleksandar Đorđević, jer će pripreme reprezentacije početi već sredinom jula.

– Posle prvomajskih praznika, predviđeno je da se mečevi Superlige igraju u terminima sreda – subota, a u nekim kolima i nešto „zgusnutije” što podrazumeva utakmice i na dva dana. Nije moglo drugačije, odnosno, opuštenije, jer smo morali da povedemo računa i da reprezentativni kandidadti, pre svega seniorski, imaju dovoljno vremena za odmor – istakao je Deleon.

Poslednje 14. kolo se igra 4. juna, a termini polufinala koje se igra na dve pobede su 7,9 i 11. jun, dok su borbe za naslov šampiona, koji će do te titule morati da ostvari tri pobede, planirane za 14, 16, 19, 21. i 24. jun.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter