0
Rekreativo

SPORTOM PROTIV NASILJA: Akcija nastavljena u Topoli

Objavljeno: 12.02.15 u 12:49

Sportske – teniske avanture sa najmlađim školarcima koji su budućnost naše zemlje nastavlja se kroz akciju “Sportom protiv nasilja”, u organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta koja je ovaj put održana u Osnovnoj školi “Karađorđe” u Topoli.

Kompanija NIS podržava ovu akciju kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a sa kojim sarađuje u okviru programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS se aktivno uključio, kao partner Teniskog saveza, u promociji zdravog života i animiranja mladih talenata.

Na edukativan, zdrav i zabavan način oko 600 školaraca od prvog do četvrtog razreda upoznalo se sa teniskom čarolijom uz korišćenje mini terena, manjih reketa i opreme prilagođene njihovom uzrastu.

Sportom protiv nasilja Topola

Od oktobra prošle godine, u ovoj sportsko edukativnoj akciji učestvovalo je više od 8000 đaka iz 14 gradova u Srbiji. Program “Svetske teniske federacije” (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, namenjen je deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Akcija „Sportom protiv nasilja“održana je do sada u Novom Pazaru, Prijepolju, Vrnjačkoj Banji i Kraljevu, Jagodini, Kragujevcu, Užicu, Bujanovcu,Vladičinom Hanu i Surdulici, Novim Banovcima i Zaječaru. U 2015 godini akcija se nastavlja u gradovima širom Srbiji počevši od Valjeva, Topole, a u toku februara biće održana u :Somboru 18.02.2015, Kanjiži 19.02.2015., i Kosovskoj Mitrovici 25.02.2015.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter