0
Ostali sportovi

PREGLED LIGE ŠAMPIONA: Petarda Stefana Mitrovića, sjajni Gocić, Aleksić, Nikić, Filipović…

Objavljeno: 12.02.15 u 17:00

Peto kolo Lige šampiona obeležio je polovičan učinak srpskih klubova, Radnički je ostavrio drugu pobedu, Partizan je poražen u Berlinu. Igrana su dva derbija, italijanski i hrvatski, šamion Evrope Barseloneta zabeležila je prvi trijumf, a Pro Reko nastavlja da gazi…

U italijanskom derbiju u grupi A Pro Reko je sa 8:5 nadigrao Brešu, revanširajući joj se za minumalan poraz u prvenstvu. Posle izjednačene prve četvrtine, u nastavku je u svakoj imao po gol viška i na kraju slavio. Po dva gola dali su Filip Filipović i Đakopo, Pijetlović i Prlainović nisu zatresli mrežu. Tim Igora Milanovića je jedini neporažen u ovoj grupi. Šampion Evrope Barseloneta ostvarila je prvu pobedu u elitnom takmičenju ove sezone. Predvođena trostrukim strelce Espanjolom, slavila je u Atini nad Olimpikakosom našeg Nikole Rađena. Španci su odlučujuću prednost stekli u drugoj deonici i na poluvremenu imali 5:1, razliku koja je bila nenadoknadiva za domaći tim. U strelce se za pobedničkiu ekipu upisao i naš Nemanja Ubović.
Do važna tri boda došao je i Radnički i tako ostao u trci za završnicu. Na svom bazenu je sa 12:11 savladao šampiona Mađarske, Eger. Blisatli su Dedović i Marko Ćuk sa po četiri gola.

Hrvatski derbi viđen je u B grupi. Primorje je sav posao protiv Dubrovčana praktično odradilo u prvoj četvrtini. Do poluvremena su povećali prednost i u nastavki čuvali komotnih pet golova prednosti protiv Juga, kojeg su savladali i drugi puta za samo nedelju dana, posle trijumfa u TRL (12:9). Najbolji pojedinac bio je Sandro Sukno sa tri gola, po dva su dali Garsija i Radu.

Iako je na poluvremenu imao gol minusa, Solnok je to nadokandio u nastavki i slavio protiv Galatasaraja. Blistao je Stefan Mitrović sa čak pet golova, tri je dao kapiten Živko Gocić, a dva Milan Aleksić. Od 15 golova mađarskog tima 10 je delo srpskih reprezentativca. Pogađali su još samo Deneš Varga i Kiš po dva puta i jednom Vamoš. Sa druge strane najraspoloženiji je bio crnogorski reprezentativac Vjekolslav Pasković sa četiri gola, dva je dao srpski reprezentativac Slobodan Nikić. Kljajević, Korolija i Aksentijević nisu uspeli da se upišu u strelce, dva puta je pogodio crnogorski as Mlađan Janović, jednom Nikola Vukčević, bivši igrač Zvezde, a balkansku koloniju upotpunjuje Miloš Šćepanović na golu. Partizan je, iako je vodio u nekoliko navrata sa po dva gola prednosti, poražen u Berlinu. Nemci su ključnu prednost napravili krajem treće i početkom poslednje deonice sa četiri uzastopna gola. Crno-beli će već u narednom kolu imati priliku za revanš.

Liga šampiona, 5. kolo:
A grupa: Olimpijakos (Rađen)-Barseloneta (Ubović 1) 7:9 (1:2, 0:3, 3:3, 3:1), Radnički-Eger (Mi. Ćuk 1, Mitrović, Vapenski) 12:11 (3:3, 3:4, 5:1, 1:3), Pro Reko (Filipović, Prlainović, Pjetlović)-Breša 8:5 (2:2, 2:1, 2:1, 2:1).
Tabela: 1 Pro Reko 15, 2 Eger 7, 3 Radnički 6, 4 Breša 5, 5 Barseloneta 5, Olimpijakos 4.
Šesto kolo (4. mart): Pro Reko-Barseloneta, Olimpijakos-Eger, Radnički-Breša.

B grupa: Primorje-Jug 10:5 (5:1, 3:2, 1:1, 1:1), Solnok (Mitrović 5, Gocić 3, Aleksić 2)-Galatasaraj (Nikić 2, Kljajević, Aksentijević, Korolija) 15:11 (3:2, 3:5, 7:1, 2:3), Špandau (Mat. Ćuk 4, Restović, Marković)-Partizan 8:6 (1:2, 3:1, 2:2, 2:1).
Tabela: 1 Primorje 12, 2 Solnok 2, 3 Jug 12, 4 Partizan 3, Galtasaraj 3, 6 Špandau 3.
Šesto kolo (4. mart):  Partizan-Špandau, Jug-Primorje, Galatasarj-Solnok.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter