0
Košarka

NBA: ‘Kralj’ lako protiv bivših saigrača, Tarner presudio Atlanti, ‘Ratnici’ ponovo na vrhu

Objavljeno: 12.02.15 u 09:11

Čak 12 utakmica odigrano je u noći između srede i četvrtka u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Najviše pažnje privukao je susret LeBron Džejmsa, dok je svakako vest večeri triler završnica u Bostonu gde je Atlanta poražena 11 put ove sezone.

LeBron Džejms nije imao previše sentimentalnosti prema klubu sa kojim je ostvario najviše u karijeri. Uz osmeh, dobro raspoloženje sa bivšim saigračima, ali i proslavljanje svakog poena od 18 koliko je ubacio Klivlend je slavio sa 113:93. Čak šest igrača Kavalirsa je imalo dvocifren učinak, a treba istaći da je Kevin Lav parket napustio pre vremena zbog udarca u oko koji je dobio u duelu sa omalenim Mariom Čalmersom.

‘Ratnici’ predvođeni prvom zvezdom lige Stefom Karijem teže nego što se očekivalo pobedili su Minesotu sa 94:91 i ponovo imaju najbolji skor u ligi. Najveći doprinos stigao je sa klupe, čak 35 poena je došlo odatle, najefikasniji je bio Kari sa 25, ali ne treba zanemariti ključnu trojku Kleja Tompsona kojom je ‘odlepio’ Golden Stejt na ključnu razliku.

Iako je Atlanta imala kontrolu gotovo čitavog meča, presuda je stigla u vidu krosover-prodora i floutera Evana Tarnera 0,2 sekunde do kraja. Ovaj poraz neće previše boleti najbolju ekipu sa Istoka, ali će ostati blaga gorčina s obzirom da na desetodnevnu pauzu odlaze sa neuspehom.

Od ostalih duela treba istaći pobedu Oklahome nad Memfisom u derbiju Zapada. Podbacio je Mark Gasol kod ‘Grizlija’, a na drugoj strani Vestbruk i Durant su iskombinovali 50 poena i napravili dobar korak ka plej-of poziciji. Toronto je i treći put slavio trijumf nad momcima iz glavnog grada. Džon Vol je imao nekoliko prilika da reši meč u korist Vizardsa ili bar ga odvede u produžetak, ali nije imao koncentracije, ali ni sreće.

Rezultati:

Orlando – Njujork 89:83
Milvoki – Sakramento 111:103
Minesota – Golden Stejt 91:94
Oklahoma – Memfis 105:89
Nju Orleans – Indijana 93:106
Klivlend – Majami 113:93
Boston – Atlanta 89:88
Toronto – Vašington 95:93
Detroit – San Antonio 87:104
Dalas – Juta 87:82
Portland – Lejkersi 102:86
Klipersi – Hjuston 110:95

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter