2
Košarka

FOTO: STARSPORT

KSS: Promene u vrhu, Bodiroga odlazi u FIBA, menja ga Zvezdina legenda!

Objavljeno: 12.02.15 u 12:24

Umesto dosadašnjeg potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije Dejana Bodiroge, koji će preuzeti zvaničnu funkciju u FIBA, njegovo mesto zauzeće saigrač iz reprezentativnih dana Igor Rakočević.

Rakočević je igračku karijeru završio 2013. godine kada je na fajnal foru ABA lige u Laktašima obezbedio sa Crvenom zvezdom učešće u Evroligi. Sada se sprema za naredni korak u karijeri, a B 92 saznaje da će preuzeti poziciju Dejana Bodiroge kao potpredsednika u Košarkaškom savezu Srbije.

U narednom periodu evropska košarka biće na prekretnici pošto ULEB i FIBA nisu uspeli da postignu dogovor na sastanku krajem novembra. Zbog toga se sve češće pojavljuje mogućnost da FIBA ponovo organizuje sopstveno takmičenje.

Tokom karijere Rakočević je pored Zvezde nosio dres evropskih velikana Reala, Taukeramike, Efesa, Montepaskija, ali i NBA ligaša Minesote Timbervulvsa. Sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatne medalje na Evrobasketu u Turskoj 2001. i na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu godinu dana kasnije. Tri puta je osvajao nagradu ‘Alfonso Ford’ za najboljeg strelca Evrolige u sezoni.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. Мења га овај што га упорно јурим по граду,и сисица упорно бежи од мене,можда га сад напокон будем чешће виђао и објаснимо се онако у четири ока,мад аможда ће на крјау бити само два,ако му не будем извадио да два зрикава…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter