2
Evropske lige

FOTO: as.com

KO ĆE DO KRAJA IMATI BOLJI TRIO? Barsin daje gas, Realov posustao (STATISTIKA)

Objavljeno: 12.02.15 u 13:31

Barselona i Real Madrid po mišljenju mnogih imaju najbolji napadački trio u istoriji fudbala, stoga ni ne čudi što španski mediji toliko pažnje posvećuju učinku katalonskog – Mesi, Suarez, Nejmar i madridskog – Ronaldo, Bejl, Benzema.

Španski As, otkriva statistiku iz ove sezone, ali i iz prvih šest nedelja 2015. godine po kojoj Barselonin sustiže Realov ubitačni trio.

Naime, poznato je da je Realov trio prošle sezone postavio rekord po broju golova, stoga madridski mediji opravdano strahuju da bi Mesi, Nejmar i Suarez mogli da ga preuzmu ove sezone.

Od početka sezone, Ronaldo, Bejl i Benzema zajedno su postigli 67 golova uz 38 asistencija, dok su Mesi, Nejmar i Suarez stigli do brojke 63 uz 39 asistencija iako Urugvajac nije imao pravo nastupa sve do kraja oktobra.

Ronaldo, Bejl, Benzema

Ono što posebno zabrinjava Madriđane, jeste podatak da Barsin trio u 2015. godini ima daleko bolji učinak – 24 gola i 18 asistencija, naspram samo 10 Realovih i šest asistencija.

Ipak, ova statistika ne mora ništa da znači, naprotiv, kada se pogleda tabela u Primeri – Real ima bod više od Katalonaca, Barsa je jednom nogom u finalu Kupa kralja, dok su Madriđani ispali, a ono pravo u Ligi šampiona tek sleduje…

Očekuje se da će upravo igre i efikasnost pomenutih igrača doneti prevagu u borbi za trofeje. Real se bori za dva, a Barselona je u trci na sva tri fronta. Krajem maja videćemo da li je statistika kao bikini, ili će ovaj put otkriti možda ipak sve…

Trio Real Madrida u dosadašnjem delu sezone: 

Ronaldo – 36 golova/17 asistencija

Bejl – 14 golova/8 asistencija

Benzema – 17 golova/13 asistencija

Trio Barselone:

Mesi – 34 gola/20 asistencija

Nejmar – 23 gola/7 asistencija

Suarez – 6 golova/12 asistencija

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter