2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PROGOVORIO I MIJAILOVIĆ: Predsednik Zvezde o ogromnom dugu i slučaju Lazović

Objavljeno: 11.02.15 u 12:27

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović izjavio je za sajt kluba da uprava posluje transparentno i podsetio da je trenutno rukovodstvo nasledilo ogroman dug.

On se takođe osvrnuo i na situaciju oko Darka Lazovića zbog njegovih visokih primanja.

Saopštenje predsednika Crvene zvezde prenosimo u celosti:

– FK Crvena zvezda posluje transparentno i u skladu sa tim su i objavljeni finansijski izveštaji renomirane kuće ‘Dilojt i Tuš’. Ovo rukovodstvo je nasledilo ogroman dug koji iznosi 52 miliona evra i svesni smo problema koji su pred nama. Dug prema našem igraču Darku Lazoviću nije sporan. Revizija njegovog ugovora više puta je bila tema naših razgovora na sednicama UO u proteklih šest meseci, gde je razgovarano kako da prevaziđemo taj problem. I Darko Lazović i celokupna javnost je svesna da je taj dug samo jedan posto od ukupnog duga koji Crvena zvezda ima prema svojim poveriocima.

FK Crvena zvezda danas nema 52 miliona evra, a neće ni imati toliki iznos da bi se izmirile sve obaveze. Kao što se obavljaju razgovori sa mnogim drugim poveriocima sa ciljem da se deo duga isplati, deo prolongira, a deo otpiše, tako je i sa Darkom Lazovićem obavljeno više razgovora sa ciljem prevazilaženja finansijskih problema u kojima se nalazi Crvena Zvezda, a sa namerom da poverioci budu ispoštovani u skladu sa finansijskim mogućnostima našeg kluba. Iskreno se nadamo se da ćemo započete razgovore sa našim igračem privesti kraju na obostrano zadovoljstvo i da će Darko Lazović i u prolećnoj sezoni predvoditi napad našeg tima.

Rukovodstvo FK Crvena zvezda će učiniti sve da reši nasleđene probleme, ispravi greške iz prošlosti koje su dovele klub u ovakvu situaciju kako bi se sačuvao i stabilizovao klub. Crvena zvezda će iskoristiti i sve zakonske mogućnosti koje su donešene upravo za ovakve situacije, da bi se pomoglo insolventnim firmama da se stabilizuju i izbegnu bankrot – poručio je Svetozar Mijailović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. Fk Crvena posluje transparentno…ala lazes! Coki je prvo rekao da je dug 64, ti si do skoro pricao da je 54 a sada je 52? Niste pojasnili kako ste umanjili dug za 12 miliona a znamo da niste prodali nikog zadnjih par godina, da ne igrate evropu…i da morate da obezbedite do kraja februara jos 11 miliona da vas uefa ne bi ponovo kaznila. Odakle?Kako? Hoce li opet biti metod ucene i zastrasivanja?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter